Bakanlık Ankapark'a el mi koyacak? Mansur Yavaş halk karar verecek demişti

Bakanlık Ankapark'a el mi koyacak? Mansur Yavaş halk karar verecek demişti

CHP Ankara Milletvekilleri Murat Emir ve Gamze Taşçıer, Ankapark'tan seslendi "Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı Ankapark’a el koymaya çalışıyor olabilir. Sakın aklınızdan bile geçirmeyin." dedi.

CHP Ankara Milletvekilleri Murat Emir ve Gamze Taşcıer; kapılarını 21 Mart 2019’da açan, 801 milyon dolara mal olan ve yalnızca 7 ay işletildikten sonra kapatılan, 3 yıllık hukuki sürecin ardından da 18 Temmuz itibariyle belediyeye devredilen Ankapark’ta inceleme gezisi yaptı.

34a424c5-49c5-4bc4-a145-171745953c4d-w.jpg

CHP'li Emir, şunları söyledi:

"ATATÜRK'ÜN MİRASI ÇİĞNENDİ"

"“Ankapark bakımsız bir halde, virane bir halde; adeta bir hurda yığınına dönüşmüş durumda. Halkımızın vergilerinden 801 milyon doları burada bu hurdalığa gömdüler. Arkamıza baktığımızda, Atatürk’ün mirasının çiğnendiğini görüyoruz. Çünkü, Atatürk Orman Çiftliği arazisi, Atatürk’ün Ankaralılara ve tüm Türkiye’ye mirasıydı. Ama Atatürk’ün mirası çiğnendi."

a7549808-a1ee-4e13-b5a5-75db1ae9b15a-w.jpg

"ANKARA'NIN AKCİĞERLERİNİ MAHVETTİLER"

"Aynı zamanda burada büyük bir doğa katliamını görüyoruz. Çünkü Ankara’nın akciğerlerini mahvettiler, ağaçlarını kestiler. Büyük bir hukuk skandalı görüyoruz: Çünkü mahkeme kararlarının arkasından dolanarak Atatürk’ün mirasını da çiğneyerek, buraya böylesine ‘çılgın bir projeyi’ yapmaya gayret ettiler. Büyük bir israf görüyoruz. Altyapı için, Ankaralılar için harcanması gereken 801 milyon dolar bu hayali proje için harcandı ve burada adeta bir yapay hurdalık yaratıldı."

"ANKAPARK, ANKARALILARIN"

"Ankapark, Ankaralıların. Ankaralılardan kesilen paralarla yapıldı. Ankara’ya verilmesi gereken hizmetler yerine bu demir yığınına bu paralar yatırıldı. Ankapark’a ne yapılacaksa, Ankaralıların karar vermesi gerekiyor"

"BAKANLIK ANKAPARK'A EL KOYMAYA ÇALIŞIYOR OLABİLİR"

"Buradan özellikle Murat Kurum’a sesleniyoruz; Melih Gökçek’in açıklamalarına baktığımızda, son gelinen sürece baktığımızda bir şeyi görüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu Ankapark’a el koymaya çalışıyor olabilir. Bunun hazırlıklarını yürüttüklerine dönük belirtiler var. Buradan sesleniyoruz: Sakın aklınızdan bile geçirmeyin. Burası Ankaralılarındır ve buranın ne olacağına Ankaralılar karar verecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı buradaki ihmali, buradaki israfı, buradaki katliamı görmedi, seyretti. Ve şimdi burayı Ankaralıların elinden almak üzere harekete geçmeyi düşünüyor. Ama uyarıyoruz sakın denemesinler."

fc7bf5a5-7b99-4d92-b0c3-be121332f18a-w.jpg

CHP'li Taşçıer ise şöyle konuştu:

"SIRF BİRİSİNİN YAŞAYAMADIĞI ÇOCUKLUĞUNU YAŞASIN DİYE"

"Sırf birisinin, o dönemin belediye başkanının yaşayamadığı çocukluğunu yaşasın diye Ankaralıların milyonlarca lirası çöp yığını haline getirildiği gibi burada bir doğa katliamı da yapılmış durumda. Mansur Bey’in açıklamasında olduğu gibi burası coğrafi olarak da böyle bir projenin yapılmaması gereken bir yer."

"YOLSUZLUĞUN RESMİ NASIL YAPILIR"

"Çünkü ‘taşkın alanı’ olarak, Bakanlığın bizzat raporu ile ifade edilen bir yer. İkinci olarak da Ankaralıların parasının nasıl hiç edildiği ve buraya yolsuzluğun resmi nasıl yapılır derseniz, bir şehrin parası nasıl yok edilir derseniz tüm Ankaralıların gelip burayı gezmesi ve vergileri ile ödedikleri paranın nasıl çarçur edildiğini görmesini isterim. 31 Mart seçimlerinde, bu hurda yığınını sırf seçim öncesi oy alabilmek için açmaya çalışmışlardı. O dönem Çinli bir firma bu haliyle bu makinaların çalışmasının ölüm tehlikesi yaratacağını ifade etmişti. Yani burayı yapanlar Ankaralının parasını yok saydığı gibi hayatını da oy uğruna yok saymayı göze almışlardı."

70c7b3f7-f20c-4548-8fa0-de333161dc7e-w.jpeg

"MURAT KURUM'A SORDUK, O GÜN KULAĞININ ÜSTÜNE YATTI"

"O dönem Çevre Bakanı’na, Murat Kurum’a bunu sorduk. ‘Güvenlik tehlikesi var. Bu konu ile ilgili araştırmanız var mı?” O gün kulağının üstüne yatan bakan, sorumluluğunu yerine getirmeyen bakan Ankaralılının parasının hesabını sormayan, can güvenliğini yok sayan bakan, kalkmış bugün; daha 1 hafta önce teslim alan Mansur Yavaş ve belediyesine sorumluluktan bahsediyor. Hadi, yalan söylüyorsunuz. Utanmanız da mı yok?"