Barış Atay'dan Süleyman Soylu'ya: Sedat Peker'e koruma polisi verilmesini neden onayladın?

Barış Atay'dan Süleyman Soylu'ya: Sedat Peker'e koruma polisi verilmesini neden onayladın?

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun organize suç örgütü lideri Sedat Peker'le ilgili açıklamasına tepki gösterdi. Atay, "Sedat Peker'e koruma polisi verilmesini neden onayladın?" dedi.

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun organize suç örgütü lideri Sedat Peker'le ilgili açıklamasının ardından, "Sedat Peker'e koruma polisi verilmesini neden onayladın?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sedat Peker iddialarını gündeme getrimesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kılıçdaroğlu'nu hedef almıştı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP)Milletvekili Barış Atay da Bakan Soylu'nun açıklamalarına yönelik sosyal medya hesabı üzerinden eleştirilerde bulundu. 

TİP'li Atay, Twitter hesabından, Peker'in iddialarını hatırlatarak şu paylaşımda bulundu: 

"Biz de şunu soralım. İftira olduğu sonucuna ulaştığınız soruşturma dosyaları nerede? Bunlarla ilgili ne çalışma yapmıştınız şimdiye kadar? Bir organize suç örgütü yöneticisine koruma polisinin verilmesi size bağlı hangi birimin talebidir? Bakan olarak neye dayanarak bu talebi onayladın?

Koruma polislerinin görevi ne zaman bitti? O sırada Sedat Peker’le ilgili ne gibi soruşturmalar vardı? Bu herif 1.5 yıl öncesine kadar miting düzenleyip insanların kanıyla duş alacağını söylüyordu, Suriye’de cihatçılara malzeme desteği sağlıyordu, medyadan ödül alıyordu.

Siz ne yapıyordunuz peki o zaman? Kırmızı bültenle aranacak kadar tehlikeli birinin, o şahsın arkasına sığınmakla suçladığınız muhalefeti tehdit ederken ne gibi bir girişimde bulunduğunuzu ya da bu şahsın Erdoğan ile nasıl fotoğraf çekilebildiğini açıklarsınız sanırım.

MV Şirin Ünal’ın evinde, vekilin kendi silahıyla vurulan ve aynı #YeldanaKaharman gibi intihar etti denilerek kapatılan #NadiraKadirova dosyası ile ilgili şimdiye kadar ki bütün çağrılara rağmen ne yaptınız.

Hiçbirine cevap vermiyorsun ama eski de olsa şunu sorayım bir de. Sedat Peker hakkında açılmış soruşturmayı kendisine haber veren İstanbul Emniyeti’nde görevli-SP’nin tabiriyle- “vatansever” polis memurunun kim olduğunu tespit ettiniz mi? Ettiyseniz sonuç ne oldu?"