Başbakan Atatürk'e hakaret sert çıktı

Başbakan Atatürk'e hakaret sert çıktı

Başbakan İngiltere'ye hareketi öncesi açıklama yaptı. Başbakan Atatürk'e hakaret edenlere sert çıkarak "hukuken yapılması gereken ne varsa yapılacaktır" dedi. 

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

ABD'NİN YPG'YE SİLAH YARDIMI:

Türkiye'nin bu konudaki düşüncesi çok nettir, herhangi bir kafa karışıklığı yoktur. Türkiye, bölgede PKK'nın bir başka terör örgütü DEAŞ'a karşı kullanılmasına karşıdır. Bunu çok net bir şekilde muhataplarımıza söyledik. Bir terör örgütü kullanarak başka terör örgütü yok edilemez. Sonra o terör örgütü de sizin başınıza bela olur. Bunu ABD çok iyi bir şekilde bilmektedir. ABD ve Türkiye NATO'da iki önemli ortaktır. Dolayısıyla stratejik düzeydeki ilişkilerimiz ile terör örgütü arasında Amerika bir tercih yapma cihetine gideceğini düşünmüyoruz. Kaldı ki, son karardaki açıklamalarda da esasen Türkiye'nin hassasiyetlerinin azami ölçüde dikkate alınacağının altı çizilmiştir.

"ATATÜRK'E YÖNELİK HAKARETLERİ ASLA KABUL ETMEYİZ"

Asla kabul etmeyiz, uygun görmeyiz. Bu ve buna benzer girişimleri şiddetle kınıyorum. Hukuken yapılması gereken ne varsa yapılacaktır. Biz kahramanlarımızın kurduğu yurdumuzu daha ileri götürecek ne tedbir varsa bunları alacağız. Bu tartışmaların maksatlı olduğunu düşünüyoruz.

"ERKEN TERHİS ETME GAYRETLERİ OLABİLİR"

Kongre sonrası konumuyla ilgili değerlendirme yapan Yıldırım, "İşe ihtiyacım var mı diye soruyorlar. Ama şunu söyleyeyim geleceğe yönelik hiç hesap yapmadım, yapmam. 3 Kasım 2019'a kadar mevcut sistem devam edecek. Yeni sistem ilk genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimleriyle olacak. Bizi erken terhis etme gayretleri olabilir. Biz şu anda sorumluluk sahibiyiz" diye konuştu.

"HERKES İŞİNE BAKSIN"

Yıldırım'a İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığına aday olacağı iddiaları da soruldu. Başbakan, "Herkes işine baksın. Beni benden çok düşünen var" ifadelerini kullandı.