
Başsavcılık, Fincancı ve TTB yönetiminin görevden alınmasını istedi: Davaname hazırlandı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve yönetimin görevine son verilmesi için davaname hazırladı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanlığı üyeleri ve halen Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın görevlerine son verilmesi ve bu görevlere yeni isimlerin atanması istemiyle davaname hazırladı.
Dava, Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek.
NE OLMUŞTU?
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kimyasal silah kullandığı iddialarının araştırılması gerektiğini dile getirmesinin ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından hedef gösterilen TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 26 Ekim'de İstanbul'da evinden gözaltına alınmıştı.
'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Fincancı, Ankara Adliyesi 3. Sulh Ceza hakimliğince tutuklanmıştı. Fincancı, Sincan Kapalı Kadın Cezaevine gönderilmişti.