Batı'dan Türkiye'ye üstü kapalı Rusya tehdidi! Ankara'ya yaptırım sinyali

Batı'dan Türkiye'ye üstü kapalı Rusya tehdidi! Ankara'ya yaptırım sinyali

Batılı yetkililer Erdoğan-Putin görüşmesinin ardından iki ülkenin anlaşmaya vardığı konular ile ilgili FT'ye konuştu ve Türkiye'yi üstü kapalı tehdit ettiler.

Soçi'de gerçekleştirilen Erdoğan-Putin zirvesinin ardından Erdoğan'ın rubleyle ödeme, Rus MIR kartı kullanımı, gelecek ay Şanghay Beşlisi toplantısına katılma açıklamaları Batı'nın dikkatini çekti. 

Financial Times (FT)'a konuşan Batılı yetkililer Türkiye'ye yaptırım tehdidini dile getirdi. Bir yetkili, Batılı şirketlere Türkiye'den çıkma, finans kurumlarına Türk şirketlerine para vermeme baskısından söz etti.

BATI BAŞKENTLERİNDE ALARM ZİLLERİ YÜKSELİYOR

Turkrus.com'un Sputnik'ten aktardığı bilgilere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı konut etmesinin ardından, İngiliz ekonomi gazetesi FT'de yayımlanan makalede, 'Türkiye'nin Rusya ile derinleşen bağları nedeniyle Batı başkentlerinden alarm zillerinin yükseldiği' mesajı verildi.

BATILI YETKİLİLERDEN ANKARA'YA YAPTIRIM TEHDİDİ

Makalede 'Erdoğan ile Putin'in işbirliğini artırma konusunda anlaşmasının ardından Ankara'nın Moskova'nın yaptırımlardan kaçınmasına yardım etmesi halinde Batılı yetkililerin misilleme uyarısı yaptığı' aktarılarak Ankara'ya yaptırım tehdidi yöneltildi.

Makalede 'Erdoğan ile Putin arasında derinleşen ekonomik işbirliği konusunda giderek daha fazla endişe duyan Batılı başkentlerin Rusya'nın yaptırımlardan kaçınmasına yardımcı olması halinde NATO üyesi Türkiye'ye cezai misillemede bulunması riskinin arttığına dair uyarıda bulunduğu' aktarıldı. Zira FT'ye konuşan 6 Batılı yetkili, Türk ve Rus liderlerin Soçi'de 4 saatlik bir toplantının ardından ticaret ve enerji işbirliğini genişletme taahhüdünden endişe duyduklarını söyledi.