Batman ve Diyarbakır'da 14. Yıldırım Operasyonu Başlatıldı

Batman ve Diyarbakır'da 14. Yıldırım Operasyonu Başlatıldı

Batman ve Diyarbakır'da 14. Yıldırım Operasyonu başlatıldı. "Yıldırım-14 Zori" adı ile başlatılan operasyonla terör örgütünün kış öncesi hareket kabiliyeti ve barınma arayışının bertaraf edilmesinin hedeflendiği bildirildi. Operasyona, 89 operasyonel tim halinde 1.451 güvenlik personelinin katılacağı duyuruldu.

İçişleri Bakanlığı'ndan basına yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Bölücü terör örgütünün kış öncesi hareket kabiliyeti ve barınma arayışını bertaraf etmek, ülke içinde iletişimi ortadan kalkan örgütün bu kabiliyetini bir daha elde edememesini sağlamak ve ülke içindeki terörist varlığını tamamen bitirmeye yönelik olarak Batman ve Diyarbakır illerinde “YILDIRIM-14 ZORİ” Operasyonu başlatılmıştır.
 
Operasyonda Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı sevk ve idaresinde; Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan (1.451) personel [(89) operasyonel tim] görev almaktadır.
 
Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen 13 Temmuz 2020 tarihinde başlatılan Yıldırım Operasyonları kapsamında bugüne kadar toplam 137 terörist etkisiz hale getirilmiş, 74 işbirlikçi yakalanmış, 234 mağara, sığınak ve depo imha edilmiş, çok sayıda silah-mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.
 
Yıldırım Operasyonları, halkımızın desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde başarı ile devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."