Beklenen görüşme gerçekleşiyor…-Biden görüşmesi 23 Nisan’da…

Beklenen görüşme gerçekleşiyor…-Biden görüşmesi 23 Nisan’da…

ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan arasında 23 Nisan'da bir telefon görüşmesi planlandığı öğrenildi. Görüşme, Biden'in 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyacağına yönelik haberlerin gölgesinde gerçekleşecek.

ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan arasında 23 Nisan'da bir telefon görüşmesi planlandığı öğrenildi. Görüşme, Biden'in 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyacağına yönelik haberlerin gölgesinde gerçekleşecek. Ankara, 21 Ocak'ta göreve başlayan Biden ile Erdoğan arasında telefonla görüşmesi için Kasım 2020'den bu yana girişimde bulunuyordu.

23 Nisan günü gerçekleşmesi beklenen görüşmenin, iki liderin iklim zirvesinde dün ilk defa internet ortamında biraraya gelmesinin ardından planlandığı öğrenlidi. Görüşmenin, Washington kaynaklı Biden'in 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyacağına yönelik haberlerin ışığında gerçekleşmesi bekleniyor.

Ankara, 21 Ocak'ta göreve başlayan Biden ile Erdoğan arasında telefonla görüşmesi için seçildiği Kasım 2020'den bu yana girişimde bulunuyordu.

Biden, bu telefon taleplerine olumlu yanıt vermemişti ancak iki lider İklim Zirvesi'nde sanal ortamda biraraya gelmişti. Biden,  Rusya'ya yönelik yaptırım kararından önce de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonla görüşerek kararını iletmişti.