Beyaz Saray'daki gizli görüşme ortalığa saçıldı! ABD resmen ikiye bölündü

Beyaz Saray'daki gizli görüşme ortalığa saçıldı! ABD resmen ikiye bölündü

New York Times, Beyaz Saray'da yapılan gizli görüşmeyi tüm dünyaya duyurdu. ABD'deki Gazze çatlağı da böylece ortaya çıktı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları dur durak bilmezken, ABD'de yaşanan bir gelişme tüm dünyayı çalkaladı.

Yaşanan gelişmeyi ise Amerika'nın ünlü gazetesi New York Times (NYT) tüm dünyaya adeta deşifre etti.

Aylardır İsrail'in ablukasında olan Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. ABD'de ise Gazze politikaları nedeniyle İsrail konusunda derin bir çatlak var.

ABD'NİN İKİ NUMARALI İSMİNİN UYARILARI DEŞİFRE EDİLDİ

Son olarak Beyaz Saray'daki gizli görüşmeleri sayfasına taşıyan New York Times, ABD'nin iki numarasının uyarılarını deşifre etti. 

New York Times, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in, Başkan Joe Biden ve diğer üst düzey yönetim yetkililerini Gazzelilerin insani durumu hakkında seslerini yükseltmeye zorladığını bildirdi.

Harris'in teşviklerine aşina olan dört kişiye atıfta bulunulan haberde, Harris'in Biden ve Beyaz Saray'daki diğer kişilere defalarca yönetim Gazze'deki yüksek ölü sayısı ve hayatta kalanların durumu hakkında kamuoyuna konuşarak Filistinli sivillere daha fazla empati göstermesi gerektiğini söylediği belirtiliyor.

NYT'ye göre, Biden, Harris'in tutumunu desteklerken, yetkililerin Hamas'ın 7 Ekim saldırılarını kınamaya devam etmesi gerektiğini de söyledi.