Bodrum'da arabanın  çarpıp kaçtığı hamile köpek,hamile köpek ve 8 yavrusu öldü

Bodrum'da arabanın çarpıp kaçtığı hamile köpek,hamile köpek ve 8 yavrusu öldü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde otomobil çarpan hamile köpek ve karnındaki 8 yavrusu hayatını kaybetti.


Muğla’nın Bodrum ilçesinde otomobil çarpan hamile köpek hayatını kaybetti. Sağlık ekiplerinin anne köpeğin yavrularını kurtarma çabası da sonuç vermeyince 8 yavru köpek de hayatını kaybetti.

Yalıkavak mahallesinde otomobilin çarpıp kaçtığı hamile köpek, Bodrum Belediyesi Veteriner işlerini harekete geçirdi. Çevredeki vatandaşlar tarafından bir köpeğe arabanın çarpıp kaçtığı ihbarı alan veteriner işleri müdürlüğü olay yerine Petbulance sevk etti. Olay yerine giden Veteriner Hekim Tuğçe Kayış Kocasarı, ölen köpeğin hamile olduğunu görür görmez petbulanceye alındı.

Turgutreis rehabilatasyon ve bakım evine getirilen köpeğin doğumuna günler kaldığı tespit edildi. Köpeği hemen ameliyata alan veterinerler kazada darbe alan köpeğin 8 yavrusunu da kurtaramadı.

Olay yerine giden Sokak Hayvanları Geçici Bakım Merkezi sorumlusu Fırat Güvençli “Aldığımız bir ihbar üzerine Yalıkavak Gökçebel bölgesine geldik. Köpeğe araba çarpmış ve sürücü bize haber vermeden olay yerinden hızlıca uzaklaşmış. Yoldan geçen bir hayvansever bize ulaştı. Olay yerine gittiğimizde köpek ölmüştü maalesef. Lütfen araçlarınızı daha dikkatli kullanın. Bir canlıya çarptığınızda bırakıp gitmeyin” dedi.