Bodrum’da Pazar yerilerinde ceza yağdı…

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün kurulan pazar yerlerinde denetimler sıkı tutuldu. Araçları ile pazar yerine gelen vatandaşlara ceza kesildi, araçları çekildi. Bazı vatandaşlar ise araçlarının çekilmesini son anda önledi ama cezadan kurtulamadı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün kurulan pazar yerlerinde denetimler sıkı tutuldu. Araçları ile pazar yerine gelen vatandaşlara ceza kesildi, araçları çekildi. Bazı vatandaşlar ise araçlarının çekilmesini son anda önledi, ama cezadan kurtulamadı.

 

Halkın yoğun ilgi gösterdiği pazar yerinde, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da incelemelerde bulundu. Yılmaz’ın Gümbet’teki denetimi sırasında bir pazarcı esnafı, pazar yerinin yarısının boş olmasına rağmen tezgâh aralarının çok sık olması ve sosyal mesafeye uyulmaması nedeniyle tepki gösterdi.

 

Kendini kaymakamın önüne atıp bağırarak konuşan pazar esnafı Turgut İlhan, “Pazar yerinin yarısı kullanılmadığı için biz tezgahlarımızı her zamanki yerlerimize kurduk ama maalesef sosyal mesafe yok. Benim ailemden birisi hasta olursa ben ne yapacağım? Biz kendimizi korumaya çalışıyoruz ama bu pazar yerinde mümkün değil. Haftada bir gün pazarımız var satış yapalım dedik ama kurallara uyulmaması bizi üzdü” dedi.

 

Kaymakam Yılmaz ise 15 Mayıs tarihinde tekrar kurulacak pazar yeri için bütün alanının kullanılmasını ve tezgâh aralarındaki mesafeye dikkat edilmesi talimatını verdi.