Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının kartları iptal ediliyor! Rektörlükten akıl almaz e-posta

Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının kartları iptal ediliyor! Rektörlükten akıl almaz e-posta

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından bazı mevzunların mezun kartları' üniversitenin huzurunu bozma' iddiası gerekçe gösterilerek iptal edildiğine dair mail atıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez, mezun olan bazı öğrencilere mezun kartlarının süresiz olarak iptal edildiğine dair bir elektronik posta gönderdi. 

"KAMPÜSE GİRİŞİNİZE İZİN VERİLMEYECEKTİR"

Medyascope’un haberine göre, Sönmez’in mezun öğrencilere gönderdiği elektronik postada şu ifadelere yer verildi:

“Kampüste yaptığınız gösteri ve eylemlerle üniversitenin huzur ve güvenliğini bozduğunuz tespit edildiğinden, mezun kartınız süresiz olarak iptal edilmiş olup, kampüse girişinize izin verilmeyecektir. Bilgilerinizi rica ederim.”

Mezun kartı süresiz iptal edilen Berke Gök, oluşabilecek herhangi bir eylem ve protestonun önüne geçmek için okullarına girişlerinin engellendiğini belirterek, kendilerine gelen elektronik posta hakkında şu ifadeleri kullandı:

194039043-bogazici-evrak.webp

6 KİŞİYE BÖYLE BİR E-POSTA GÖNDERİLDİ

“Şu ana kadar duyduğum altı arkadaşıma böyle bir elektronik posta gönderildi. Herhangi bir gerekçe gösterilmeden ve herhangi bir şey olmadan bir iptal söz konusu.”

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nden daha önce mezuniyet töreninde gerçekleştirilecek eylemlerle ilgili bir elektronik posta gönderildiğini söyleyen Gök, tören boyunca hiçbir protesto ve eylem yapmadıklarının da altını çizdi.

BOĞAZİÇİ GENEL SEKRETERLİĞİ'NİN BİLGİSİ YOKMUŞ

Boğaziçi Üniversitesi Genel Sekreterlik birimi konu hakkında herhangi bir bilgilerinin olmadığını ve böyle bir şey olma ihtimalinin de olmadığını iddia etti.