Bozkurt işareti ne zaman ve nerede ortaya çıktı? Ümit Özdağ anlattı

Bozkurt işareti ne zaman ve nerede ortaya çıktı? Ümit Özdağ anlattı

Bozkurt işareti, genellikle MHP'nin sembolü olarak bilinir. Ancak son 10 yılda birçok siyasi parti bozkurt sembolünü seçimlerde kullandı. O sembolün ne zaman, nerede çıktığını ise Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ anlattı.

Bozkurt işareti birçok kesim tarafından tek bir partiye ait olarak görülüyor. O parti ise Milliyetçi Hareket Partisi. Ancak geçtiğimiz 10 yılda, çeşitli seçim süreçlerinde Bozkurt işareti, farklı partiler tarafından da kullanıldı.

15c3e3ec99bad7-yupickup.jpg

BOZKURT İŞARETİ YAPAN SİYASETÇİLER 

Yakın tarihte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dışında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'li Binali Yıldırım, İYİ Parti lideri Meral Akşener ve Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, bu sembolü kullanan siyasetçiler arasında yer aldı.

37544-480x270.jpg

boz-003.webp

Son olarak Youtube'da Veryansın TV'ye katılan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Bozkurt işaretine yönelik kendisine oy verme potansiyeli olan insanların çekincelerine dair sorulan soruya yanıt verdi.

yeni-manset-3-77-16-9-1520680877.jpg

Bozkurt'ın Türk milletinin sembolü olduğunu, siyasi bir sembol olmadığını ifade eden Özdağ, o işaretin tarihçesini anlattı. 

kemal-kilicdaroglu-bozkurt.jpg

Ümit Özdağ şöyle dedi:

BOZKURT İŞARETİNİN TÜRKİYE'YE GELİŞİ

"Milliyetçi Hareket Partisi 1965'te kuruldu. 65, 75, 85... İlk 91'in sonunda 92'de çıktı. Bakü'den çıktı. Rahmetli Türkeş bu işareti Bakü'de ilk gördüğü zaman sordu. 'Bu ne' diye? Elçibey'e,
Hanım Halilova'ya... 'Efendim bu, kurt işareti' dedi. 

ekran-goruntusu-2022-10-11-175819-001.png

Hanım Halilova ve Azerbaycan'da Türkler bunu nereden biliyorlardı? Çünkü bu 2 bin yıldan bu yana Avrsasya'da... Bu AK Parti'ye oy verenlerin de işareti, 'ben Türk'üm' diyen herkesin işaretidir. Biz meseleye böyle bakıyoruz."

alparslan-turkes-001.jpg

BOSTON, CHICAGO, NEW YORK YAZILI GİYSİLERİ ÖRNEK GÖSTERDİ

"Algılar değişir zamanla. Ben neden yaptığımı söylüyorum. Gömleklerimde Göktürkçe Türk yazısı var. Birisinde Boston yazdığı ya da Chicago yazınca normal oluyor da bende Türk yazınca niye garip olsun? Ben bostonlu ya da Chicagolu değilim. Şapkada 'NY' yazıyor, istanbulda dolaşıyor. Bende Türk yazısıyla dolaşıyorum."

umit-ozdag-bozkurt.webp

"BİRÇOK PARTİ KULLANIYOR"

"Özetle bu işaret Türk işaretidir ve siyasal bir işaret olmaması gerekir. Herkes kullanırsa siyasal işaret olmaktan çıkar. Bir partinin değil zaten. Birçok parti kullanıyor."