Bu ilçe Türkiye'nin havuç ihtiyacını karşılıyor

Bu ilçe Türkiye'nin havuç ihtiyacını karşılıyor

Türkiye’nin üretim deposu olarak görülen Ankara Beypazarı’nda kışlık havuç hasadı başladı.

Türkiye’nin havuç ihtiyacının 3/1’ini Ankara’nın Beypazarı ilçesi karşılıyor. Lezzetiyle dikkat çeken havuçlarda hasat başlarken, dağıtım ise yıl boyunca devam edecek.

Beypazarı’nda en çok rağbet gören kışlık havucun hasadı yüzlerce işçinin tarlaya inmesiyle başladı. Günün ilk ışıklarıyla tarlada çalışmaya başlayan mevsimlik işçiler, havuçların sökümünü yaparak torbalara koyuyor. Toplanan havuçlar, yıkama tesislerine gönderiliyor. Tesislerde önce geniş bir havuzda kaba temizliği yapılan havuçlar, daha sonra yıkama makinesinden geçerek, paketleme kısmına ulaşıyor. Burada havuçlar iri, kıtır ve kırık olarak üçe ayrılıyor. Ayrılan havuçlar kullanım amaçlarına göre farklı kasalara koyuluyor.

Ankara'nın sebze deposu olarak bilinen Beypazarı'nda her yıl ortalama 150 bin ton havuç üretiliyor. Güneydoğu'dan gelen işçiler tarafından tarlalarda soğuk ve zor şartlarda toplanan havuçlar, daha sonra yıkanmak ve muhafaza edilmek üzere kasalarla depolara kaldırılıyor. Havuçlar başta İstanbul olmak üzere İzmir, İzmit, Ankara ve Antalya'ya gönderiliyor.