Bu ne yaman çelişki : Bakanın şirketi kendi bakanlığına kiracı!

Bu ne yaman çelişki : Bakanın şirketi kendi bakanlığına kiracı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un Bodrum’da bulunan Türkbükü Hilton Otel’i satın alması üzerine kendi bakanlığına “Kiracı” olduğu öğrenildi.

Bakan Ersoy Azeri işadamı İskender Khalilov’un 2011 yılında hizmete açtığı Bodrum Hilton Türkbükü Oteli’ni şirketi Ersoy Otelcilik aracılığıyla satın aldı.

Ancak bu satın alma ile birlikte Türkiye’deki otel sayısını 3’e yükselten Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un şirketi aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığına da “Kiracı” olduğu ortaya çıktı.
 
TurizmHaber’in haberine göre Bakan Ersoy’un satın almış olduğu Bodrum Hilton Türkbükü Otel’in arazisi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait. Ve otel burada “Kiracı” konumunda bulunuyor.

Bakan Ersoy’un sahibi olduğu Ersoy Otelcilik’in Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yapacağı kira ödemelerinin “Normal Raici” üzerinden mi yoksa “İndirimli” şekilde yahut sembolik şartlarda mı olacağı şimdiden merak konusu olmuş durumda.

Sektöre yakın kaynaklar ise Bakan Ersoy’a ait olan ETS TUR’un Türkiye’de tekel haline gelerek pek çok acente ve otelin batmasına sebep olduğunu hatta son satın alınan Bodrum Hilton Türkbükü Otelin de yaşadığı finansal sıkıntılar nedeni ile batma noktasına geldiği  ve Bakan Ersoy’a ait Ersoy Otelcilik şirketinin oteli normal şartlarda edeceği rakamın çok altında bir fiyata satın aldığının altını çiziyorlar.