Buca veterinerleri yangın bölgesi Manavgat ve Akseki'de hayvanlara yardım eli uzattı

Buca veterinerleri yangın bölgesi Manavgat ve Akseki'de hayvanlara yardım eli uzattı

Buca Belediyesi, hayvan ambulansı ve ikram araçlarıyla birlikte Antalya’nın Manavgat ve Akseki ilçelerindeki yangın bölgesine, Buca Arama Kurtarma Birimi (BUCAKUT) ile Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nden veteriner hekimlerin yer aldığı ekipleri gönderdi.

 

Manavgat’ın yangından kurtarılan kırsal bölgelerinden yangının ilerlediği Akseki’ye kadar ulaşan ekipler; büyükbaş, küçükbaş ve binek hayvanların yanı sıra ormanda zarar gören yaban hayvanlarına da klinik destek de bulundu.

Hayvanlara yapılan sağlık desteğinin yanı sıra bölgede bulunan sokak hayvanları içinse mama tedarik edildi.

YAŞLI KADIN 'YOL ARKADAŞI'NA KAVUŞTU

Çalışmaların yürütüldüğü Akseki bölgesinde yalnız yaşayan ve tahliye işlemi yapılan yaşlı bir kadın, ekiplere hayvanlarının kurtarılması için talepte bulundu. Üreticinin talebi üzerine harekete geçen ekipler, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle mahsur kalan Erikson ve Yumak adındaki inek ve buzağıyı gece saatlerinde kurtardı. Güvenli bölgeye getirilen hayvanlarla sahibini yeniden buluşturan ekipler, hayvanların muayenesini tamamladı. ‘Yol arkadaşım’ diye nitelendirdiği hayvanlarına kavuşan kadın ise duygulu anlar yaşadı.