Bugün de paralarını alamayan kayı inşaat işçileri eylemlerini devam edecek!

Bugün de paralarını alamayan kayı inşaat işçileri eylemlerini devam edecek!

Kayı Holding'in Cezayir'deki inşaatlarında çalıştığı halde 2 yıldır maaşını alamayan 250'ye yakın işçi bugün şirketin İstanbul Levent'teki merkezinin önünde eylem yaptı.

İşveren Coşkun Yılmaz ile görüşen işçiler, bugün de paralarını alamadı. Yaşadıkları kentlerden borç para ile İstanbul'a gelen İşçiler, alacaklarını tahsil edene kadar eylemlerini sürdürme kararı aldı.

Kayı Holding'in Cezayir'deki inşaatlarında çalıştığı halde 2 yıldır maaşını alamayan 250'ye yakın işçi bugün şirketin İstanbul Levent'teki merkezinin önünde eylem yaptı. İşveren Coşkun Yılmaz ile görüşen işçiler, bugün de paralarını alamadı. Yaşadıkları kentlerden borç para ile İstanbul'a gelen İşçiler, alacaklarını tahsil edene kadar eylemlerini sürdürme kararı aldı.

Kayı İnşaat'ın Cezayir'deki Bechar Askeri Hastane, Cite Financiere, Oran Askeri Konaklama ve Ouargla Askeri Hastane şantiyelerinde çalışan işçiler yaklaşık 1 yıllık ücretlerinin kendilerine ödenmediğini söylediler. Bunun için işçilerin, işveren temsilcileriyle defalarca görüştükleri, hatta sorunlarını Ankara'ya giderek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na aktardıkları ifade edildi. İşçiler, Çavuşoğlu'nun "Tüm alacaklarınız 2 ay içinde ödenecek" sözü verdiğini ama bunun üzerinden 4 ay geçmesine rağmen hiçbir ödeme yapılmadığını ifade ettiler.

Ülkenin birçok kentinde bulunan işçiler, İnşaat-Sen'in öncülüğünde bir araya gelerek, İstanbul Levent'teki Kayı Holding’in Genel Merkezi önünde açıklama yaptı. Açıklamaya çok sayıda işçi ve sendika yöneticisi katıldı. 

İşçileri temsilen bir kişi, avukat ve sendika yöneticilerinden oluşan 4 kişilik bir heyet işveren Coşkun Yılmaz’la görüştü.

CHP MİLLETVEKİLİ TANAL, MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU’NU ARADI

Bu arada, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Tanal işçilere destek olmak için eylem alanını ziyaret etti. İşçileri dinleyen Tanal, daha sonra Dışişleri Bakanlığı'nı aradı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Pakistan’da olması sebebiyle Bakan Yardımcısıyla görüşen Mustafa Tanal, işçilerin derdini anlatarak çözüm istedi. Bakan yardımcısının bu görüşmede "konunun takipçisi olacaklarını" söylediği öğrenildi.

Coşkun Yılmaz'la işçilerin görüşmesi sırasında dışarda bekleyen Tanal, işçilerle beraber ekmek arası domates peynir yedi.

Heyetin Coşkun Yılmaz'la yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapıldı.

“BEN DE İCRALIĞIM”

Açıklamada, “Coşkun Yılmaz bize ‘Ben  de mağdurum, icralığım, 3 arabam, otelim hacizli' dedi. İki yıldır bize ne anlatıyorsa aynısını anlattı. Mallarını satıp bizim paramızı ödeyeceğini söyledi. İflas ettiğinin duyulmasını istemediğini ifade etti. Bizim saklayacak bir şeyimiz yok, Coşkun Yılmaz'ın da yoksa gelsin konuşsun” denildi.

"COŞKUN YILMAZ IBAN VERSİN"

Bir işçi, Coşkun Yılmaz'ın aktarılan bu sözleri üzerine cebindeki son parayı göstererek, "Arkadaşlar sizden ricam Coşkun Yılmaz'dan bir IBAN numarası isterseniz, ben çok üzüldüm durumuna, cebimde 20 TL para var, bunu kendi hesabına yatıracağım. Ayakkabı boyasına zor yeter ama olsun, bir katkımız olsun" diye konuştu.