Fatih Altaylı'dan Alevi tepkisi: Bugün kamuda atadığınız kaç kişi Alevi inancına sahiptir?

Fatih Altaylı'dan Alevi tepkisi: Bugün kamuda atadığınız kaç kişi Alevi inancına sahiptir?

Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski metin yazarı Hüseyin Besli'nin Alevilerle ilgili sözlerine tepki gösterdiAltay'lı "Bırakın sözde açılımları falan" diye iktidar partisi AKP'ye seslendi

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, bir dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın metin yazarlığını da üstlenen AKP'li Hüseyin Besli'nin "Alevi bir anne baba daha doğumdan itibaren çocuklarına kimliklerini gizlemeyi yani yalan söylemeyi öğretmek durumundaydı. Söz konusu çocuklar 'çifte kavrulmuş yalancı' olmak durumundadırlar" şeklindeki ifadesine tepki gösterdi  . 

"Oysa bu toprakların siyasetçileri arasında yalancılık konusunda tam bir al birini vur öbürüne durumu vardır. İster Sünni, ister Alevi ister başka inançtan veya dinden olsunlar, birbirlerinden eksik kalmazlar" diyen Altaylı, devamında iktidar partisini eleştirdi.
 
'iktidara geldiğinizden bu yana sürekli bir alevi açılımı falan yapıp durdunuz'


Altaylı, "İktidara geldiğinizden bu yana sürekli bir Alevi açılımı falan yapıp durdunuz. Bırakın sözde açılımları falan. Daha basit bir soruya yanıt verin" ifadesini kullandığı yazısında şu soruları yöneltti:

Acaba devri iktidarınızda kaç Alevi yurttaşımızı kamuda veya kamuya bağlı kuruluşlarda bakan, müsteşar, genel müdür, genel müdür yardımcısı olarak atadınız?

"Alevi yurttaşımızı kamuda veya kamuya bağlı kuruluşlarda bakan, müsteşar, genel müdür, genel müdür yardımcısı olarak atadınız?"

"Bu ülkenin nüfusunun en az yüzde 10'u, tahminen de yüzde 20’si Alevi inancına sahip vatandaşlardan oluşuyor. Acaba devri iktidarınızda kaç Alevi yurttaşımızı kamuda veya kamuya bağlı kuruluşlarda bakan, müsteşar, genel müdür, genel müdür yardımcısı olarak atadınız?

"Sizinle beraber özgürlük kazandığını iddia ettiğiniz aleviler, sizin iktidarınız döneminizde neredeler!"
Bugün kaç bakan, bakan yardımcısı, danışman, kurul üyesi, genel müdür, genel müdür yardımcısı Alevi inancına sahiptir? Sizinle beraber özgürlük kazandığını iddia ettiğiniz Aleviler, sizin iktidarınız döneminizde neredeler! Yoksa 'yalancı oldukları' iddianızla onlara üst düzey görev vermekten de imtina mı ediyorsunuz? Söyleseniz de bilsek."