Bülent Arınç, Ali Yeşildağ'ın iddialarına ilişkin konuştu

Bülent Arınç, Ali Yeşildağ'ın iddialarına ilişkin konuştu

AKP'li Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve bakanların yolsuzluk yaptığını öne süren Ali Yeşildağ’ın iddialarının mutlaka incelenmesi gerektiğini söyledi.

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’ya konuşan eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ali Yeşildağ ve Muhammed Yakut gibi isimlerin iktidara yönelik dile getirdiği iddialarla ilgili konuştu.

Arınç, yargının ve kolluk kuvvetlerinin gereğini yapması gerektiğini vurguladı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın veya bir başkasının isimleri karıştırılarak yapılan bu açıklamalara sadece üzüntü duyuyorum ama suç iddiası ve isnadında bulunmaları karşısında hem yargı makamlarının hem de kolluk kuvvetlerinin gerekeni yapması doğru olur diye düşünüyorum."

"SORUŞTURMA YAPILMALI"

İddialarla ilgili incelemelerin 14 Mayıs’taki seçimlere kadar yapılmasının mümkün olmadığına vurgu yapan Arınç, "İlgili makamlar gerekli soruşturmayı yapmalıdır, sonuçlarını da kamuoyuna açıklamalıdır. Bunlar seçime kadar olacak şeyler değilse bile, devletin kurumlarının bu konulardaki hassasiyetini her zaman için göstermesini beklerim" diye konuştu.

"BU TÜR SÖZLER İZ BIRAKABİLİR"

Sözlerine “Gerekli soruşturma ve incelemeyi yapmakla sorumlu olanların bu işi ciddiye almadıklarını veya bu konuların doğru olmadığına inandıklarını düşünüyorum” diyerek devam eden eski TBMM Başkanı şu uyarıyı da yaptı:

“Kamuoyunu meşgul eden bu tür sözler iz bırakabilir. Dolayısıyla biz temiz toplum iddiasıyla ortaya çıkmış bir partiyiz. Yıllardan beri de çıkar amaçlı suç örgütleriyle mücadele etmiş bir partiyiz. Bunun üzerine gölge düşürecek bir takım olayların mutlaka araştırılması ve sorumluların ortaya çıkarılması gerektiğine inanıyorum.”