Burhan Kuzu Zindaşti ile nasıl tanıştığını anlattı

Burhan Kuzu Zindaşti ile nasıl tanıştığını anlattı

Eski AKP milletvekili Burhan Kuzu, Sözcü’ye konuştu: İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti’yi kendisiyle tanıştıran kişinin AKP Beşiktaş İlçe Teşkilatı üyesi Aliye Uzun olduğunu söyleyen Kuzu, “Seçimde kadın kollarında çalışıyordu. Orada tanıdım” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Üyesi ve eski AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Sözcü'ye konuştu. Kuzu, İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti ile kendisini tanıştıran kişinin AKP Beşiktaş İlçe Örgütü üyesi Aliye Uzun olduğunu açıkladı. Zindaşti ise ifadesinde,  kendisine Türk vatandaşlığı alması karşılığında Uzun'un işlemleri başlatmak için 150 bin TL, ayrıca 500 bin TL daha istediğini söyledi.

İşte, Burhan Kuzu'nun açıklamaları…

– Zindaşti'yi sizinle kim tanıştırdı?

Zindaşti'yi bana “Naci Şerifi” diye getirdiler. Sonradan anladık, Zindaşti olduğunu.

– Kim getirdi?

Aliye (Uzun) Hanım getirdi. (AK Parti) Beşiktaş Teşkilatı'ndan.

– Ne diye getirdi?

İşadamı diye getirdi. Nusret'te oturuyorlarmış. Ben de vardım. Bir çay içtik. Hem de Nusret'in en görünen yerinde. “Ne istiyorsun benden?” dedim. “İranlıyım. Annem Hakkarili. Yarı Türküm. Mali durumum iyi, Türkiye'ye yatırım yapacağım. Vatandaş olunca daha kolay oluyor” dedi. “Hay hay, sen yap müracaatını” dedim. Ben milletvekiliyim o zaman. Bizim işimiz, yatırımcıya destek olmak. Neyse, yaptı müracaatını, aradım Vatandaşlık Genel Müdürünü. Müdür bir ay sonra döndü. “Hocam, İranlının dosyası sıkıntılı, ne diyorsun?” dedi. “Aman, kalsın verme” dedim. Onu söyleyen benim. “Sakın verme!” dedim. Sen “Devlet vermedi” diye yazmışsın. Engelleyen benim. Israr etmedim üstelik. Tam aksine, “Vermeyin” diye ısrarla söyledim. “Sakın” kelimesini kullandım. Hâlâ da alamadı. Dolayısıyla, gördüğünüz fotoğraf, işte o fotoğraf.

– Aliye Uzun'u AKP Beşiktaş İlçe Örgütü'nden mi tanıyorsunuz?

Tabi tabi, oradan tanıyorum. Orada görevliydi. Seçim döneminde kendisi orada çalışıyordu.

– Bu kadın Zindaşti İddianamesi'nde farklı tanımda geçiyor.

Valla onu bilmiyorum şimdi, günahını almayayım.

TAMAMI İÇİN TIKLAYIN