Can Akın Çağlar, Dursun Çiçek'e o ismi açıkladı

Can Akın Çağlar, Dursun Çiçek'e o ismi açıkladı

İBB Genel Sekreterliği'ne getirilen Can Akın Çağlar ile görüşen eski CHP'li vekil Dursun Çiçek yeni bir paylaşımda bulundu.

Kumpas davalarında yargılandığı dönemde eşi Gülşen Çiçek’in İstanbul’a tayinini istediğini ancak dönemin Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar’ın Ardahan’a sürgüne gönderdiğini açıklayan eski CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek konu hakkında yeni bir paylaşımda bulundu.

Kamuoyunda ve CHP’de tartışmaya neden olan gelişmelerin ardından Çağlar, önceki gün Dursun Çiçek ve eşini telefonla arayarak yaklaşık bir saat görüşmüştü.


 
‘ÖZÜR DİLEME OLMADI’
Görüşmeye ilişkin Cumhuriyet’e değerlendirme yapan Çiçek, “Tayin gerekçesini ve nedenini sordum. Kendisi haberinin olmadığını yaklaşık 400 kişilik bir isim listesinin önüne geldiğini ve imzaladığını söyledi. Olayı öğrendikten daha sonra ise düzeltilmesini istediğini ancak görevden alındığını belirtti. Ben de listeyi kimin önüne getirdiğini sordum ancak bir yanıt alamadım” demişti.

O İSMİ AÇIKLADI
Dursun Çiçek, kişisel sosyal medya adresinden yaptığı paylaşımla Can Akın Çağlar’ın eşi ve kendisiyle görüştüğünü, Çağlar'ın konu hakkında Ziraat Bankası'nın o dönemdeki İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ahmet Bilmez’i adres gösterdiğini aktardı.

Çiçek şu ifadeleri paylaştı;

Sayın ÇAĞLAR telefon açtı. Benimle ve eşimle görüştü. Eşime kurulan KUMPAS konusunda Ziraat Bankasının o dönemdeki insan kaynakları Daire Başkanı Ahmet Bilmez’i adres gösterdi. Temmuz 2011’deki o vicdansızlığın sorumlusunu bulacağız ve kamu vicdanında mutlaka hesaplaşacağız.

Can Akın Çağlar, Dursun Çiçek'e o ismi açıkladı