Can Atalay kararı sonrası bir çağrı da CHP'den

Can Atalay kararı sonrası bir çağrı da CHP'den

Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından TİP'in eylem çağrısına CHP'den karşılık geldi. CHP de Ankara ve İstanbul'da sokağa iniyor.

TİP'in tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü. Bu kararın ardından TİP, tüm yurtta eylem çağrısı yaptı. TİP'in Ankara, İstanbul ve İzmir örgütleri saat ve adres vererek vatandaşları karara tepki göstermeye davet etti.

Bu çağrıya CHP de ses verdi.

CHP DE SOKAĞA ÇIKIYOR 

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, "Anayasal düzene inanan tüm İstanbulullulara çağrımızdır! Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin hukuksuz bir şekilde düşürülmesine karşı hep birlikte sesimizi yükseltiyoruz! 30 Ocak Salı (Bugün) 20.00 - Tarihi Beşiktaş İskelesi" açıklamasını yaptı.

ekran-goruntusu-2024-01-30-183618.png

CHP Ankara İl Başkanlığı'ndan da benzer bir çağrı geldi. Yapılan sosyal medya paylaşımında "Halkın oylarıyla seçilmiş Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın Milletvekili sıfatının düşürülmesi ne hukuken ne vicdanen kabul edilemez. Bu haksızlığa karşı çıkmak üzere tüm yurttaşlarımızı, 30 Ocak Salı(bugün) 19.00'da Sakarya Caddesi'ne bekliyoruz." ifadelerine yer verildi.

ekran-goruntusu-2024-01-30-183621.png