Mersin'de tarihi miting! "Sarayın vesayetinden Türkiye'yi kurtaracağız!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Mitinginde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Mitinginde konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

* “Herkesin şunu çok iyi bilmesini isterim. Bizim kitabımızda umutsuzluk yok. Az önce kardeşlerim konuştu. İçim dağlanarak izledim. 21. yüzyılın Türkiye’si bunu hak etmiyor.

* 20 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar. İki üniversite bitiren işsiz geziyorsa bu ayıp kime ait? Türkiye’yi bu ayıpta çekip çıkaracağız” dedi.

* (Tayyip istifa sloganları) Onun istifa etmesine gerek yok onu göndereceğiz, edeple göndereceğiz. Geliyor gelmekte olan ama birileri de gidecek ve göndereceğiz onları.

“HANGİSİ DOĞRU?”

* TÜİK rakamları üzerinden, emekli, asgari ücret, memur yani milyonlarca kişinin aylığını düşük rakamlar üzerinden belirlemeye çalışıyorlar.

* Bu işin uzmanları da hesap yaptılar, akademisyenler. TÜİK yüzde 3, hocalar yüzde 9 belirliyorlar. Yüzde 21 diyor TÜİK, hocalar diyor yüzde 58. Hangisi doğru?

“SİZİN DUVARLARINIZ VIZ GELİR”

* İlk kez Türkiye tarihinde milletvekilleri bir yere giderken önümüze duvar ördüler.

* Mersinlilerin ve bütün Türkiye’nin huzurunda açık ve net söylüyorum, sizin duvarlarınız vız gelir bize.

* Vesayetin dün ne olduğunu bütün dünya gördü. Sarayın emrine giren memurlar devlet memuru değildir.

* Asgari ücretlinin, memurun, emeklinin hakkını savunmak sadece benim görevim değil, hepimizin görevi, ortak görev.

* Bütün vatandaşlarıma söz veriyorum. Türkiye’yi her türlü vesayetten kurtaracağım. Sarayın vesayetinden de Türkiye’yi kurtaracağız. Dostlarımızla beraber kurtaracağız.

“BİR ÇİFTÇİ NİYE ZARAR EDER?”

* Az önce çiftçi arkadaşlarımız konuştu, iki annemiz konuştu. Dertlerini anlattılar, limonun dalda kaldığını söylediler. Hayat pahalılığından söz ettiler. Bir çiftçi niye zarar eder?

* Alın teri döken insan niye zarar eder? Bu zararın sorumlusu kim? Bu soruyu vicdanı olan herkesin kendisine sormasını isterim. Bu ülkenin toprakları var.

* Bereketli toprakları var. Bereketli havamız var. İmkanlarımız var. Çalışkan insanlarımız var. Neden kendi çiftçimizi değil de dışarıdan arpayı, buğdayı, nohuttu, mercimeği, eti getiririz?

* Neden gümrük vergisini sıfırlarız? Yarın sandık gelir gideceğiz, vicdanımızı dinleyeceğiz. Herkesin kazanması için sandığa beraber gideceğiz ve bir dikta yönetimini sandıkta alaşağı edeceğiz.

* Muz konusunda burayı çok iyi biliyorum. Mersin önemli bir merkez, eğer Mersinliyi seviyorlarsa muz ithalatını ya durduracaklar ya yüksek vergi koyacaklar.

* Öncelik bizim insanımız. İki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor Türkiye’de. Çiftçi ekersem zarar ederim diyor.

* Diyorlar ki, doğrudan gelir desteğini artırdık. Aile işletmesi, 5 dönüme kadar olanlara dönüm başına 100 lira veriyorlar.

“PARAYI PUL ETTİNİZ”

* 2021’deyiz, dönüm başına yine 100 lira veriyorlar. Siz zaten parayı pul ettiniz. Hani teşvik?
Sizlerin desteği ile iktidar olacağız. İlk 1 hafta içinde çiftçinin bankalara, tarım kredi kooperatiflerine borçlarını sileceğiz.

* Traktörü, hayvanları asla haczedilmeyecek. Ziraat Bankası çiftçi dostu bir banka olacak.
Mersin’in umut meydanından söz veriyorum. Çiftçiyi bu milletin efendisi yapmak, benim boynumun borcu olacak. Aynı şeyi esnaf için de yapacağız.

*Faize karşıysan neden bu faizler var, neden silmiyorsun? İktidar olduğumuzda ilk işlerden birisi esnaf bakanlığını kurmaktır, esnafın da yüzü gülecek. Halk Bankası’nı bir esnaf bankası yapacağız.

“BU MEMLEKETE DEMOKRASİYİ GETİRECEĞİM”

* Ahdim var, bu memlekete barışı getireceğim. Ahdim var, huzuru getireceğim. Ahdim var, sevgiyi getireceğim.

* Ve ahdim var, söz veriyorum, bu memlekete demokrasiyi, adaleti getireceğim.

* Mafya düzenini ve mafya ile uyuşturucu baronları ile işbirliği yapılan düzeni değiştireceğim.

* Uyuşturucu baronları ile kol kola gezenleri, uçaklarına binenleri devletin kadrolarında asla barındırmayacağım. 84 milyonu Londra’daki tefecilere mahkum ettiler.

* Vergilerin büyük kısmı oraya gidiyor. Üreten, çalışan herkesin hakkını koruyacağım.

“EY SARAY DUY DİYECEĞİZ”

* Göndereceğiz, göndereceğiz. Değişim rüzgarları esiyor Türkiye’de. Hangi duvarı örerlerse örsünler halk varsa bitmiştir.

* Hiç meraklanmayın. Erzurum’dan Hakkari’den Kars’tan Rize’den Trabzon’dan göreceksiniz.

* Göreceksiniz halkın şaha kalktığını göreceksiniz. Halkın adalet, kucaklaşma istediğini göreceksiniz. Herkese söylüyorum. Ey Saray duy diyeceğiz. Geliyor gelmekte olan diyeceğiz.

* Mersin’den Hakkari’ye İzmir’e Trabzon’a Çankırı’ya Çorum’a Yozgat’a Uşak’a Denizli’ye Hamburg’a Paris’e Almanya’ya Fransa’ya selam olsun. Geliyor gelmekte olan.