Canlı yayında açıkladı! İşte Erdoğan'ı sinirlendirecek anket...

Canlı yayında açıkladı! İşte Erdoğan'ı sinirlendirecek anket...

HaberTürk canlı yayınında son seçim anketinin sonuçlarını açıklayan Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki dikkat çeken veriler paylaştı.

Açıklanan son anketlerde AKP ve MHP ittifakının resmen bittiğini, Millet İttifakı'nın iktidar olduğunu kanıtlıyor. 

Son olarak HaberTürk canlı yayınında, İstanbul Ekonomi Araştırma'nın Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, Ekim ayı anket sonuçlarını paylaştı. 

Ekim'de Türkiye çapında 1500 kişiyle telefon görüşmesi yaptıklarını belirten Can Selçuki, "Eylül ayına göre bir değişiklik yok. Kararsızlar dağıtıldığında AKP yüzde 32.7, MHP yüzde 7.4, CHP yüzde 24.3, İYİ Parti ise 16.4 oy alıyor" dedi.

İTTİFAKLAR ARASI 20 PUANLIK FARK

İttifakların oy durumunu da açıklayan Selçuki, "Kararsızlar dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı'nın oyu yüzde 40 oluyor. Millet İttifakı da yüzde 40 oy alıyor. Ancak bunlara HDP, DEVA, Gelecek de eklediğinizde bu denge Millet İttifakı yüzde 60, Cumhur İttifakı yüzde 40 şeklinde oluşuyor. Bir önceki ay yüzde Millet İttifakı yüzde 58, Cumhur İttifakı yüzde 42 idi."

Kararsızların oy oranını da açıklayan Can Selçuki, "Şu anda yüzde 17.2... Kararsızların büyük bir kısmı Cumhur İttifakı'na oy veren seçmen. Yalnız şimdilik Cumhur İttifakı'nı tam olarak terk etmiş değiller." ifadelerini kullandı.