Celal Şengör'den İstanbul'un kıyameti olacak deprem senaryosu!

Celal Şengör'den İstanbul'un kıyameti olacak deprem senaryosu!

Prof. Dr. Celal Şengör'den endişeyle beklenen Marmara depremine ilişkin korkutan bir açıklama geldi. 7,6'lık deprem tahmininde bulunan Şengör, "Tekirdağ-İstanbul arasındaki bölüm gidecek" ifadelerine yer verdi.

Yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, beklenen Büyük İstanbul Depremi'nin 7,6 büyüklüğünde olabileceğinin altını çizerek, depremin İstanbul'dan Tekirdağ'a uzanan bölgeyi 'tamamen götürebileceğini' ifade etti.

ekran-goruntusu-2023-03-20-174734.png

BEKLENEN MARMARA DEPREMİ KAÇ BÜYÜKLÜĞÜNDE OLACAK?

Independent Türkçe'den Dora Mengüç'e konuşan Celal Şengör, beklenen Marmara depreminin '7,2 ila 7,4' büyüklüğünün aksine 7,6 olabileceğine işaret etti.

ekran-goruntusu-2023-11-16-170246.png

"7,2 ve 7,4 arası denmesinin sebebi bu Silivri'den itibaren kırılmaya başlayıp İzmit'e doğru gelişebilir. Hemen arkasından Tekirdağ'a doğru giden kol da kırılabilir" diyen Şengör, çift depremin 1766'da yaşandığını, Fatih Camii'nin yıkıldığını dile getirdi.

cf77358e-aba5-4017-a6e7-a4cd69d587c5-w.jpeg

"BÜYÜK BİR DEPREM OLACAĞI KESİN"

Şengör, o dönemki deprem hasarına dair şu bilgiyi verdi:

"İstanbul'un epey zarar gördüğü biliniyor. 1509 depreminde büyük bir tsunami var. "Sular surlara tırmandı" ifadesi var. Haliç'teki ince donanma tamamen tahrip olmuştur. Ne beklediğimizi tam bilmemiz mümkün değil ama büyük bir deprem olacağı kesin."

ekran-goruntusu-2023-11-16-170402.png

"TEKİRDAĞ-İSTANBUL ARASINDAKİ BÖLÜM TAMAMEN GİDECEK"

Şengör, beklenen büyük depreme dair şu tahminde bulundu:

"Bakın fay Marmara Denizi'nin neredeyse ortasından geçiyor. İstanbul'a yakın şimdi yeni bir fay daha bulundu. Çınarcık havzasının ortasından gidiyor. Şimdi bunların herhangi bir tanesinin kırılması tabii İstanbul'da büyük yıkım yapacak ama Tekirdağ'da da yapacak. Tekirdağ-İstanbul arasındaki bölüm tamamen gidecek. Ee, İstanbul'un doğusu gitmeyecek mi İzmit'e kadar? O da gidecek.

"TÜRKİYE'NİN BAĞIMSIZLIĞINI KAYBETMESİYLE NETİCELENEBİLİR"

Ee, sizin bir sürü sanayiniz var orada. Marmara'nın güneyi etkilenmeyecek mi? Şiddetle etkilenecek. Bir Bursa ovasını, Balıkesir ovasını düşünün. Değil mi? Bunların hepsi etkilenecek. İstanbul depremi, Türkiye'nin bağımsızlığını kaybetmesiyle neticelenebilir."