Cem Gürdeniz'in adını silen Koç Üniversitesi'ne peş peşe istifa şoku!

Cem Gürdeniz'in adını silen Koç Üniversitesi'ne peş peşe istifa şoku!

104 amiralin yayımladığı bildiriye imza atan bazı amirallerin gözaltına alınmasının ardından Koç Üniversitesi denizcilikle ilgili internet sitesinden Cem Gürdeniz'in adını kaldırınca Gürdeniz istifa etti.

104 emekli amiral tarafından açıklanan Kanal İstanbul ve Türk Boğazları bildirisinde imzası bulunan ve gözaltına alınan emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR) direktörlüğü görevinden istifa etti.

Denizcilik Dergisi'nin haberine göre; son yıllarda Türkiye’nin denizlerindeki çıkarlarına yol gösteren stratejileri oluşturan “Mavi Vatan” doktrininin de isim babası emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, istifasını üniversite yönetimine telefonla bildirdi. Koç Üniversitesi, KÜDENFOR’un internet sitesindeki yönetim bölümünü önceki gün kaldırmıştı.

Mavi Vatan etkinliklerinin sürdürüldüğü siteydi. Bu formun altında yürütülüyordu. Koç üniversitesi Mavi Vatan çalışmalarına destek veriyor hatta ev sahipliği yapıyordu.  Önceki gün üniversitenin internet sitesinin içinde yayın yapılan yerde E. Amiral Cem Gürdeniz’in ismi silindi ve sayfa ulaşılamaz oldu.  Bu durumu öğrenen Cem Gürdeniz telefonla istifa etti. Bu gelişmeleri öğrenen ve formun ikinci Yöneticisi Kaptan Levent Akson da istifa etti.

Bildiri sonrası amirallerin ismini sildilerBildiri sonrası amirallerin ismini sildiler

Akson üniversite yönetimine bir yazı yazarak KÜDENFOR’daki görevinden istifa ettiğini bildirdi. Akson’ın istifa yazısında şu satırlar yer aldı :

"Sayın Koç Üniversitesi Rektörlüğü’ne,

4 Aralık 2015 tarihinde kurulan, disiplinler arası bir yaklaşımla denizcilik gücü konularında bilimsel araştırmalar yaparak ve günümüze kadar 115 çalıştay, seminer ve konferanslar düzenleyerek halkımızın ve devletimizin denizcileşmesine katkı sağlayan, direktör yardımcısı olmaktan her daim onur duyduğum Koç Üniversitesi Denizcilik Formundan ( KÜDENFOR ) istifa etmiş bulunuyorum. Gereğini rica ederim”