Cem Uzan'dan çarpıcı açıklamalar: "13 tane uçak almayı biliyorsunuz kendinize"

Cem Uzan'dan çarpıcı açıklamalar: "13 tane uçak almayı biliyorsunuz kendinize"

Genç Parti Lideri Cem Uzan Youtube kanalı Bizim TV'de gündemi Şaban Sevinç'e değerlendirdi.

Genç Parti Lideri Cem Uzan Youtube kanalı Bizim TV'de gündemi Şaban Sevinç'e değerlendirdi.

Cem Uzan'ın yayından öne çıkan bazı ifadeleri şunlar oldu:

EĞER YSK BİR HİLE YAPMAZSA...

"Türkiye'de iktidarın değişmesine 22 ay kaldı. Şu an ki cumhurbaşkanının görev süresi 22 ay sonra doluyor. Eğer YSK yeni bir hile yapmaz ise yeni bir hile yapmaz ise diyorum. Yüksek Seçim Kurulu'ndan bahsediyorum. Belediye seçimlerinde yaptıkları gibi bir hokkabazlık yapmazlar ise İstanbul Belediye seçimlerinden bahsediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bir daha aday olamaz ve Türkiye özgür iradesiyle gider seçime. Ve yeni bir iktidar seçer. Yeni bir yarınlara başlar. Bu normal şartlarda olması gerekendir. Benim endişem Türkiye'de birçok şey normal şartlarda gelişmiyor biliyorsunuz.

TÜRKİYE'DE ORMANLARI KORUMAK SİZİN ŞAHSİ GÖREVİNİZ

İnsanlar evet umutsuz mutsuz. Ekonomi kötü daha da kötü olacak maalesef. Ben buradan felaket tellallığı yapmayı hiç istemem ama gerçekleri de söylemek zorundayım. Bakın aşı olayı bir fiyasko. Şimdi bu orman yangınları olayı bir yüz karası. Hakikaten yüz karası. Bugün Instagram'da da paylaştım. Sayın Cumhurbaşkanı 'Türk Hava Kurumu'nun 3 tane uçağı var onlar da uçacak halde değil' diyor. Bir dakika ya bir dakika. Sayın cumhurbaşkanının bir lafı var. Her yerde çıkıyor diyor ki şahsım hükümetim, benim bakanım, benim hükümetim, benim uçağım, benim askerim. Bütün Türkiye'nin sahibiymiş gibi konuşuyor. Beyefendi o zaman Türkiye'de ormanları korumak sizin şahsi göreviniz. Uçak bulundurmak sizin şahsi göreviniz. Beni oraya atadığın bugün belki gece yarısı saat 3'de kararname ile görevden alacağın korkuluk bir bakan hiç ilgilendirmiyor. 

13 TANE UÇAK ALMAYI BİLİYORSUNUZ KENDİNİZE

Ben vatandaş olarak yanan ormanların sorumluluğunu bizzat Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklerim. Türkiye'de bunu böyle yüklüyor bugün. Türkiye'nin tansiyonunu siz benim kadar en azından ölçüyorsunuz. Ben teşkilatlarımdan Genç Parti'nin teşkilatlarından gelen tepkileri biliyorum. E-mailleri biliyorum, mesajları biliyorum, telefonları biliyorum. Onlar da bana vatandaşın tepkisini aktarıyorlar. Sadece kendi tepkilerini değil tabii ki. Bu Sayın Cumhurbaşkanının sorumluluğudur. Ne demek yok uçak. 13 tane uçak almayı biliyorsunuz kendinize. Ben biraz fazla gergin konuşabilirim. Ama dikkatli olmaya çalışıyorum. Yunanistan'ın 39 tane uçağı var. Fransa'nın 34 tane. İspanya'nın 74 tane. İtalya'nın 88 tane. Amerika Birleşik Devletleri'nden bahsetmiyorum. Onlarda bin tane var. 

ESKİ UÇAK YOKTUR BAKIMLI VEYA BAKIMSIZ UÇAK VARDIR

Siz üç tane kiralamışsınız. Tarım ve Orman Bakanı denen zat zaten tarım diye bir şey kalmadı ülkede. Olan ormanları da yok ediyorlar. Uçak konusunda kendini uzman addediyor. Ne o uçak kullanmış 3 defa diye. Yok efendim bu uçaklar modası geçmişmiş. Kardeşim bunların kaportası aynı. Motor parçaları her gün değişir. Eski uçak yoktur. Bakımlı veya bakımsız uçak vardır. Bu uçaklar Türkiye'nin jeolojik tabiat şartlarına göre seçilmiş doğru uçaklardır. Bunların hiçbiri benim babanın malı değil. Ama Türkiye'ye hizmet vermiş uçaklardır. Birçok yangını söndürmüş uçaklardır bunlar. Bunların bakımlı oldukları takdirde hizmet vermeleri ve başarılı olmamaları söz konusu değildir. Bunu havacılığı bilen kime sorarsanız sorun size aynı şekilde söyler. Ama bakan palavra atıyor. Bakın birçok insan şeyi eleştirdi. Türk Hava Kurumu'nun başkanını. Düğüne gitmiş yangın sırasında. Olabilir gitmiştir. Kifayetsiz olduğunu gösterir, yetersiz bir kişi olduğunu gösterir. Ama adamın söylediği bir şey var. Biz Orman Bakanlığı'nın ihalesine girmek istedik diyor. 4900 litre uçakların kapasitesi şartnameyi 5000 diye koydular diyor. 100 litreden dolayı almadılar diyor. Bakanda onları orada kıvırıyor. Çünkü o ihale şartnamelerini bugün Türkiye'de herkes biliyor. AKP'nin ustalık alanı kişiye göre ihale şartnamesi yazılıyor. Alacak şirkete göre ihale şartnamesi yazılıyor. Herhalde Tarım ve Orman Bakanı veya Bakanlığı alacakları avantada anlaşamadılar ki yeni birilerinden uçaklar gelmedi eskileri de yoktu. Ve Türkiye uçaksız kaldı. Yüzlerine tükürmesi gerekir bu milletin bu insanların ya. Bakın kaç bin hektar orman yandı. Kaç bin tane canlı hayvan yandı onların içinde. Bugün bütün dünyada gündem maddesisin. Ne için beceriksizliğinden dolayı. Bir parça haysiyeti ve ahlakı olsa bu insanların istifa ederler. Ama bunlarda o olmaz. Sayın Cumhurbaşkanı ben burada kandırıldım aldatıldım falan filan hiçbirini deme hakkına sahip değil. Bu kadar aldatılıyorlarsa o zaman onların becerilerinden ve algılama ve değerlendirme kapasitelerinden endişe etmek lazım. Algılama tamamen yanlış. Kandırma falan filan yok ortada. Ortada bilinçli yapılan bir şey var."