Cengiz Holding'e karşı Ankara'ya yürüyecekler

Cengiz Holding'e karşı Ankara'ya yürüyecekler

Artvin'de millete küfür ve hakaretleriyle meşhur Mehmet Cengiz'in şirketi Cengiz Holding'in 10 köyü kapsayan maden projesine karşı çıkan bölge halkı Ankara'ya geliyor.

Artvin Arhavi'de Cengiz Holding’in sahibi olduğu Eti Bakır A.Ş.'nin yapmak istediği 10 köyü kapsayan maden projesine karşı çıkan bölge halkı, seslerini yükseltmek üzere Başkent Ankara'ya yürüme kararı aldı.

mehmet-cengiz-yine-yurttaslara-kufur-ederek-gundem-oldu.jpg

TARIM ALANLARI VE EKOSİSTEM ZARAR GÖRECEK KAYGISI

Arhavi'deki maden projesinin su kaynaklarını kirleteceği, tarım alanlarını tahrip edeceği ve ekosisteme büyük zarar vereceği kaygısı taşıyan bölge halkı, Ankara'da tepkilerini dile getirecek.

mehmet-cengiz-1.webp

10 KÖYÜ KAPSAYAN MADEN PROJESİNE TEPKİ

10 köyü kapsayan 1930 hektarlık alanda yapılmak istenen maden projesini protesto etmek için Ankara’ya gelen Artvinliler, siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla yarın saat 11.00’de Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün (MAPEG) önünde basın açıklaması yapacak.

mehmet-cengiz-qtfl-cover.jpg

MEHMET CENGİZ KİMDİR? 

17-25 Aralık sürecinde “Milletin a…. koyacağız” küfrü ile gündem olan Mehmet Cengiz, son olarak vatandaşlara, "Biraz k.çını kaldırsınlar yaptığım işleri örnek alsınlar" sözleriyle yeniden gündem olmuştu.