Cerrahpaşa’da koridorlar yoğun bakıma çevriliyor

Cerrahpaşa’da koridorlar yoğun bakıma çevriliyor

Türkiye’de iktidarın ekonomik gerekçeler sunarak koronavirüs salgınına karşı sert tedbirler almaktan kaçınırken salgının etkisi katlanarak artmaya devam ediyor.

Koronavirüsle ilgili vaka ve ölüm sayıları, son haftalarda hem Türkiye genelinde hem de İstanbul'da yeniden ciddi bir yükselişe geçmiş durumda. Koronavirüsle mücadeleyi haberleştirmek için geçen nisan ayında İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde bir gün geçiren BBC Türkçe ekibi, salgının yeniden arttığı bir dönemde yeniden hastaneye girmiş bulundu.

Birgün haberinde, hem Cerrahpaşa'da çalışan sağlıkçılara bu dönemde yaşadıkları soruldu hem de salgındaki son duruma dair bilgi edinildi.

Prof. Aydın, şöyle dedi:

"Hastanemizin ana ameliyathane koridorunu yoğun bakım haline getirebilecek bir planı bugün gerçekleştirdik. Bu noktada bu kapasitenin tamamen dolmayacağını ümit ediyoruz. Ancak şu an ciddi bir artış söz konusu."


Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Sait Gönen de, salgının ilk döneminden daha yüksek bir pikle karşılaştıklarını açıkladı. Gönen, şöyle dedi:

"Mart ayından daha büyük bir pikle karşı karşıya olduğumuzu kesinlikle söyleyebiliriz. O zamanki yoğun bakım yatak doluluk oranımızı şu anda aşmış vaziyetteyiz. Servislerimiz dolu, yoğun bakım yataklarımız giderek dolmakta. Yeni servisler açmaktayız."


Yoğun bakım ünitesi, yataklı Covid servisleri ve Covid testlerinin yapıldığı ilk başvuru polikliniğinde doktorlar, hemşireler ve hastabakıcılarla görüşüldü. Sağlıkçılar, bu süreçte çok yorulduklarını ancak sonuna kadar mücadelelerini sürdüreceklerinin dikkatle belirtiyor. Aynı zamanda sağlıkçılar, geçtiğimiz bahar aylarına kıyasla daha büyük bir salgın dalgasının geldiğini belirterek uyarılarda bulunmakta.