CHP Gençlik Kolları Başkanlığı Kurultayı'nda tek aday olan Gençosman Killik'in MYK listesi belli oldu

CHP Gençlik Kolları Başkanlığı Kurultayı'nda tek aday olan Gençosman Killik'in MYK listesi belli oldu

CHP Gençlik Kolları'nın 16. Olağan Kurultayı yapılıyor. Mevcut Merkez Yönetim Kurulu'nda Genel Sekreter olarak görev yapan Gençosman Killik'in MYK listesi belli oldu.

YURT GAZETESİ - CHP Gençlik Kolları'nın 16. Olağan Kurultayı Ankara'da, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılıyor. Eski Konya Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik, seçimlere tek aday olarak girdi. 

Gençosman Killik'in MYK listesi ise belli oldu. 

whatsapp-image-2021-11-07-at-17-43-59-001.jpeg

Kurultay Divan Başkanlığı'na seçilen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel şu açıklamayı yaptı: 

"MÜCADELEMİZDE YİTİRDİKLERİMİZ VAR"

"16. Olağan Gençlik Kurultayı’mıza hoş geldiniz. 2 Ağustos 1961’de Ankara Gölbaşı’nda nasıl bir heyecanla meşale yanmışsa bugün bu salonda da o heyecanla, o coşkuyla bir aradayız. Mücadelemizde yitirdiklerimiz var, aramızda olamayanlar var. 1980 öncesinde aramızdan ayrılan, katledilen tek gençlik kolları başkanı, CHP Gençlik Kolları Başkanı Yüksel Mazmanoğlu’dur. Ersin Çıldır, Abdullah Cömert, 10 Ekim Katliamı’nda kaybettiğimiz Malatyalı yoldaşlarımız, pandemi sürecinde kaybettiklerimiz ve hepimizin içini yakan Turgay Adak. Hepsini saygıyla, özlemle anıyorum, ruhları şad olsun.

"CHP'Lİ GENÇLER, TÜGVA GENÇLERİNE BENZEMEZ"

CHP’li gençler, TÜGVA gençlerine benzemez. CHP’li gençler, köklerini kurtuluş mücadelemizden alırlar. Biz bugün burada genel geçer bir kongre yapmıyoruz. Biz, bugün burada yeni bir süreç başlatıyoruz. İkinci yüzyılın şafağında sorumluluk hepimizin omuzlarında. Biz bu sorumluluğumuzu, tarihimizin bize verdiği mirastan alıyoruz. Sizler 80 puanla, 90 puanla atanamazken TÜGVA’lı gençler, KPSS’ye bile girmeden istedikleri koltuklara oturuyorlar. Çiftçi gençler, işçi gençler emeklerinin karşılığını alamıyor. Bu adaletsizliğe hep birlikte son vereceğiz. İkinci yüzyıla adım adım ilerlerken bu gençlerin derdine derman olacak tek parti CHP’dir. Bu ülkede yaşayan gençler, her şeyin en iyisine layık.

Ben konuşmamı sonlandırırken, bugüne kadar emeklerinden dolayı Gençlik Kolları Genel Başkanı’mız Emre Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Ve yeni seçilecek arkadaşlara da süreçte başarılar diliyorum. Ayrıca rahmetli Samsun Gençlik Kolları Başkanı’mız Furkan Demir’i de saygıyla anıyorum. Ruhu şad olsun."

Adıgüzel'in ardından kürsüye gelen CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ise şunları söyledi:

"GENEL BAŞKAN'IMIZLA GEZİ'Yİ YAŞAMAKTAN, ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE 420 KM YÜRÜMEKTEN ONUR DUYUYORUM"

"Biz bu koltukları; Suphi Baykamlardan, Bülent Ecevitlerden, Süleyman Gençlerden miras aldık. Ben işçi bir babanın oğlu olarak bu koltuğa geldim, şimdi ise işçi emeklisi bir babanın oğlu olarak bu koltuktan ayrılıyorum. Ne mutlu ki hepimize görevi, bayrağımızı yine içimizden, yani örgütümüzde yetişen MYK’mızda olan, benim de genel sekreterliğimi yapan Gençosman Killik kardeşimize teslim ediyoruz. 2013’ten beri gençlik örgütlerinin genel merkezinde olan bir arkadaşınızım. Ve buradan çok şey öğrenerek ayrılıyorum. Umuyorum ki arkamda, bu 70 yıllık mirasa iyi şeyler bırakabilmişimdir. Genel Başkan’ımızla Gezi’yi yaşamaktan, Adalet Yürüyüşü’nde 420 kilometre yol yürümekten, darbelere birlikte karşı çıkmaktan, kararlarına sıkı sıkıya sarılıp yerel seçim zaferi yaşamaktan onur ve gurur duyuyorum."