CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de AKP'ye seslendi: Cemaat yurtlarında yangınını, tacizini, tecavüzünü, intiharları gördük görmediğimiz bir şey kalmadı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, tıp öğrencisi Enes Kara’nın intiharı ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu’nda grup önerilerine geçmeden önce Elâzığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara’nın intiharını gündeme taşıdı. Engin Altay, şunları söyledi:

“Gene üzücü bir haber, Elâzığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara intihar etti, ilk değil inşallah son olur. Bir tıp öğrencisi istemediği, huzursuz olduğu bir yurtta kalmak zorunda olduğu için intihar etti.

Peşinen kimseyi suçlamak istemem ama Türkiye'de özel yurtlar ve cemaat yurtlarında yaşananlar artık kabul edilebilir sınırları zorlayan bir hâl aldı; yangınını gördük, tacizini gördük, tecavüzünü gördük, intiharları gördük, cinayeti gördük, görmediğimiz bir şey kalmadı. Devlet devletse, ki öyle olmalı ve hep öyle kalacak, bunlara göz yumamaz. Çocuk, yurtta istem dışı kalıyor; ailesinin zoruyla da olabilir, ekonomik imkânsızlıktan da olabilir… Ve bu yurtta tıp öğrencisine yurdun ayrıca bir müfredatı zorla tatbik ettirilmeye çalışılıyor. Böyle şey olabilir mi? Bu kabul edilebilir mi?

Devletin, Millî Eğitim Bakanlığı’nın, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, şahsım hükûmetinin bunları seyretmesi belki olur ama Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bu trajedilere sessiz kalması hiç kabul edilemez.”