CHP İl Binasına asılmıştı: O pankart vinçle indirildi

CHP, Merkez Bankası rezervlerine ilişkin olarak gündeme getirdiği ve akıbetinin bilinmediğini ileri sürdüğü 128 milyar dolar üzerinden muhalefetini sürdürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuştuğu grup toplantısında kürsüye "128 milyar dolar nerede?" pankartı asılmasının ardından bir hamle de İzmir İl Örgütü'nden geldi.  

CHP İzmir Örgütü, İstanbul Örgütü tarafından kentin birçok ilçesine asılan ancak polis tarafından toplatılan "128 milyar dolar nerede?" pankartını il binasına astı. 

İl Başkanı Deniz Yücel pankartın fotoğrafını sosyal medya hesabından "İzmir’den soruyoruz! Yoksulluk ortada, işsizlik ortada, salgınla mücadelede başarısızlık ortada, yaşanan krizler ortada, peki 128 milyar dolar nerede?" mesajıyla duyurdu. 

30 İLÇE BİNASINA DA ASILACAK 
Öte yandan ilçe örgütleri de sorunun yazılı olduğu pankartı binalarına taşıyor. "128 milyar dolar nerede?" pankartının 30 ilçe binasına da asılacağı öğrenildi. 

VİNÇLE İNDİRİLDİ

CHP İzmir İl Başkanlığı binasına asılan pankart, akşam saatlerinde kolluk kuvvetleri eşliğinde vinçle toplandı.

izmir2.jpeg

Yücel,  pankartın indirildiği anın videosunu şu sözlerle paylaştı;

"Hiç bir suç unsuru taşımayan #128MilyarDolarNerede sorusunu içeren pankartlarımız İzmir Valiliğinin talimatı ve kolluk kuvvetlerinin marifetiyle vinçle indiriliyor. Fakirin, fukaranın, yetimin hakkı için sormaya devam edeceğiz."