CHP İstanbul il başkanlığına flaş aday! İşte örgütün yakından tanıdığı o isim !

CHP İstanbul il başkanlığına flaş aday! İşte örgütün yakından tanıdığı o isim !

CHP İstanbul İl Başkanlığı için yarışacak adaylar belli oldu. Değişimcilerin adayı Özgür Çelik'e karşı CHP Genel Merkezi'nin aday göstereceği isim Cemal Canpolat oldu.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından kurultay için düğmeye basan CHP'de il kongreleri tüm hızıyla devam ediyor. Yerel seçimlere daha güçlü kadrolarla girmeye hazırlanan partide gözler İstanbul'a, en çok delegenin olduğu megakentteki kongreye çevrildi.

Dün, CHP İstanbul İl Başkanlığı için Özgür Çevik adaylığını ilan etti. Değişimcilerin adayı olarak ortaya çıkan Çevik'e rakip olacak kişi de belli oldu.

51856.jpg

İSTANBUL'DA CEMAL CANPOLAT ADAY

CHP'de daha önce de il başkanlığı yapan ve il örgütünün sevdiği bir isim olan Cemal Canpolat, CHP Genel Merkezi'nin adayı oldu.

Yurt Gazetesi'nin edindiği bilgilere göre Cemal Canpolat, İstanbul İl Başkanlığı adaylığını yarın resmen ilan edecek.

CEMAL CANPOLAT KİMDİR?

Cemal Canpolat, 1962 yılında Malatya-Doğanşehir ilçesinde dünyaya gelmiştir İlköğrenimini ve lise eğitimini Malatya'da tamamladı. Canpolat, evli ve bir çocuk sahibidir. İstanbul'da, turizm sektöründe sendika temsilciliği görevinde bulundu. Siyasette aktif bir rol üstlenerek SHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı görevini üç dönem boyunca yürüttü. CHP'nin yeniden siyasi arenada faaliyet göstermeye başlamasıyla birlikte İl Eğitim Sekreterliği, İl Başkanı Yardımcılığı, kısa bir süre İl  Başkanlığı ve Parti Meclisi Üyeliği gibi önemli pozisyonlarda bulundu. Aynı dönemlerde Sinop, Artvin ve çeşitli Rumeli derneklerinde ve vakıflarda kurucu üyelik görevlerini üstlendi. Ayrıca, Alevi-Bektaşi dernekleri ve vakıflarında kurucu üyelik, yöneticilik ve başkanlık pozisyonlarında bulundu. Cem Dergisi'nde Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Yayın Koordinatörlüğü görevlerini üstlendi. 35. Olağan İstanbul İl kongresinde İl Başkanlığı'na seçilmiştir.

Kitapları:

  • Osmanlı Belgelerinde Aleviler Hakkında İdam ve Sürgün Fermanları (İkinci genişletilmiş baskı),
  • Yüzleşme
  • Osmanlının Manevi Temelini Oluşturan Gerçek
  • Şeyh Bedreddin
  • İriş Dede Sultan
  • Sarı Saltuk