CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda iki isim yarışacak! Kılıçdaroğlu, İstanbul'da

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda iki isim yarışacak! Kılıçdaroğlu, İstanbul'da

CHP'de kongre heyecanı devam ediyor. İstanbul İl Başkanlığı için yarışın iki isim arasında geçeceği belirtiliyor.

CHP'de seçim sonrası kurultay süreci devam ediyor. Devam eden il kongrelerinde şimdi gözler en çok delegenin bulunduğu megakent İstanbul'a çevrildi.

DEĞİŞİMCİLERİN ADAYI BELLİ OLDU

Değişimcilere yakın olduğu iddia edilen CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, 25’i aşkın ilçe başkanıyla birlikte yaptığı açıklama ile il başkanlığına adaylığını duyurdu.

245412.jpg

İlk adayın ortaya çıkmasından sonra CHP'de genel merkezin adayının kim olacağı merak konusu oldu.

UZLAŞMA OLDU MU?

Cumhuriyet'te yer alan habere göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Merkezi, İl Başkanlığı konusunda Özgür Çelik ismi üzerinde uzlaştı. Ancak 'değişimciler', kesin bir dille bu iddiayı yalanladı.  CHP Genel Merkezi'ndeki kurmaylardan edinilen bilgide de bunun mümkün olmadığı vurgulandı.

ekran-goruntusu-2023-09-24-143635.png

KILIÇDAROĞLU İSTANBUL'A GELDİ

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün bazı temaslarda bulunmak üzere İstanbul’a geldi. Kılıçdaroğlu’nu havalimanında çok sayıda il, ilçe yöneticisi ve partili karşıladı. 

Kılıçdaroğlu’nun yapacağı temasların ardından işaret edeceği adayın ise pazartesi ya da salı İstanbul İl Başkanlığı'nda açıklama yapması bekleniyor.

CHP İSTANBUL KONGRESİ 8 EKİM'DE

Çekişmeli geçeceği öngörülen ve en fazla delegenin oy kullanacağı CHP İstanbul İl Kongresi ise 8 Ekim’de Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak.