CHP, İYİ Parti'den istifa edenleri aday mı yapacak? Bomba iddia

CHP, İYİ Parti'den istifa edenleri aday mı yapacak? Bomba iddia

CHP’nin 31 Mart 2024'teki yerel seçimlerde daha önce İYİ Parti’de siyaset yapmış isimleri belediye meclis üyesi adayı yapmayı planladığı iddia edildi.

CHP’nin yerel seçimleri masaya yatırdığı son PM toplantısının ardından 226 seçim çevresinde belediye başkan adayları belirlendi ve partinin seçimlerde izleyeceği strateji de konuşuldu.

ESKİ İYİ PARTİLİLER ADAY YAPILACAK İDDİASI

226 seçim bölgesindeki adayların belirlenmesi ile yerel seçim hazırlıklarında gaza basan CHP ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

DW Türkçe'den Kıvanç El'in aktardığına göre CHP, bazı büyükşehirlerde meclis üyesi adaylarını daha önce İYİ Parti'de siyaset yapmış isimlerden seçerek, bu partinin seçmeninin desteğini almaya çalışacak. İstanbul ve Ankara'da ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesine yönelik çalışmalar başkanlarla birlikte yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'ın ilçe adaylarının belirlenmesindeki ağırlıklarının yüksek olacağı belirtiliyor. Bu illerde İYİ Parti'nin de yerel seçimlerde aday çıkaracak olması nedeniyle özellikle belediye meclis üyelikleri için bu partide siyaset yapmış isimlere yer verilmesi bekleniyor.