CHP İzmir'de kritik 'online' zirve: Menemen'de fireler tespit edildi!

CHP İzmir'de kritik 'online' zirve: Menemen'de fireler tespit edildi!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de yaklaşık 3 saat süren "İlçe Başkanları" toplantısı sona erdi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda ilçe başkanı katılırken, toplantı pandemi tedbirleri nedeniyle online olarak gerçekleştirildi.

İlçe başkanları toplantısının ana gündeminde ise Menemen vardı. Menemen Belediyesi'nde gerçekleştirilen Başkan Vekilliği seçimlerinde yaşanan üç fire olayının gündeme yatırıldığı toplantıda, CHP İlçe Başkanları ve parti üyelerinin sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlar konuşuldu.

Toplantıda ayrıca ilçe başkanları son toplantının üzerinden geçen süre boyunca ilçelerinde gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında İl Başkanı Deniz Yücel'e sunum yapıldı.

MENEMEN'DE KRİTİK GELİŞME: 'FİRELER' TESPİT EDİLDİ
Menemen Belediyesi Eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanması sonrası Menemen Belediyesi'nde gözler yeni başkan vekili kim olacak sorusuna çevrilmişti.

Meclis'te gerçekleştirilen başkan vekilliği seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Deniz Karakurt ve AK Parti Meclis Üyesi Aydın Pehlivan aday olmuştu. CHP ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın Menemen Belediyesi Meclisi'nde 18 koltuğu bulunurken, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın ise mecliste 12 koltuk ile temsil hakkı bulunmasına karşın gerçekleştirilen başkan vekilliği seçimlerinde üç Millet İttifakı Üyesi AK Parti adayı Aydın Pehlivana oy vermişti.

Millet İttifakı içerisinde 3 firenin yaşanması sonrası özellikle Cumhuriyet Halk Partisi içinde derin bir kriz çıkmıştı. Yaşanan gelişmeler sonrası parti içinde üç ismin kim olduğu merak edilirken, gerçekleştirilen İlçe Başkanları toplantısında CHP'de kritik bir gelişme yaşandı.

Toplantının ana gündemleri arasında yer alan Menemen seçimi konusu görüşülmesi sırasında, edinilen bilgilere göre verilen üç firenin tespit edildiği paylaşıldı.

Toplantıda ayrıca Menemen'de AK Parti adayı Aydın Pehlivan'a oy veren üç kişinin isminin paylaşılmayacağı belirtildi.

 'SOSYAL MEDYA' ÖNERİSİ
İl yöneticileri ve ilçe başkanları ile düzenlenen her toplantıda CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in sıkça uyarılarda bulunduğu sosyal medya paylaşımları da toplantının ana gündem maddeleri arasında yer aldı.

Özellikle Menemen süreci ile birlikte İl Başkanı Deniz Yücel'e yönelik yapılan paylaşımlar sonrası İl Başkanı'nın yalnız bırakılması konusuna dikkat çekildi.

Edinilen bilgiye göre ayrıca son zamanlarda sıkça CHP'li üyelerin sosyal medya paylaşımları nedeniyle gündeme gelmesi nedeniyle 'sosyal medya eğitimi' önerisi de katılımcılar tarafından masaya yatırıldı.

AÇIKLAMA TALEBİ
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel toplantıda ayrıca İlçe Başkanlarına daha fazla açıklama yapmaları çağrısında bulundu.