CHP kimliğini mi kaybetti? Özgür Özel ve Örsan Öymen'in açıklamalarına kurmaylardan yanıt

CHP kimliğini mi kaybetti? Özgür Özel ve Örsan Öymen'in açıklamalarına kurmaylardan yanıt

CHP kurmayları, CHP Genel Başkanlığına adaylıklarını açıklayan Özgür Özel ve Örsan Öymen'in 'Parti kimliğini kaybediyor' eleştirisine yanıt verdi.

CHP Genel Başkanlığı için adaylıklarını ilan eden Özgür Özel ve Örsan Öymen’in parti yönetimine dair eleştirileri genel merkezde tartışmaya yol açtı.

Kurmaylar, iki adayın açıklamalarına yanıt verdi.

"ELEŞTİRİLERE DEMOKRAT BİR TAVIRLA BAKIYORUZ"

Cumhuriyet'e konuşan ve iki adayın eleştirilerine yönelik değerlendirmede bulunan CHP yönetimindeki isimler, "Eleştirilere demokrat bir tavırla bakıyoruz" dedi. İki adayın da CHP Genel Merkezi’nde açıklama yaptığına ve açıklamalarının partinin sosyal medya hesabından paylaşıldığına dikkat çeken kurmaylar, "Genel başkan kendi mağdur olur, rakiplerini mağdur etmez. Bu nedenle eleştirilerin de genel merkezimizde yapılmasına itiraz etmedi. Sadece bu bile eleştirilere yaklaşımımızı gösterir" ifadelerini kullandı. 

"CHP, KEMAL BEY DÖNEMİNDE 6 İLKELERİNDEN, ATATÜRK DEĞERLERİNDEN VAZGEÇMEDİ"

"Parti kimliğini kaybediyor" eleştirisinin haksız olduğunu savunan Kılıçdaroğlu’na yakın isimler, "Bu eleştiri Türk siyasetinin kutuplaştığını, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin devrede olduğunu görmemektir. CHP; Kemal Bey döneminde 6 ok ilkelerinden, Atatürk değerlerinden asla vazgeçmedi. Ama muhafazakar ve milliyetçi oyları almak için işbirlikleri de yapmıştı. Buna ‘Değerlerinden vazgeçtiler’ demek siyaset bilmezliktir" yorumunu yaptı. 

"PARTİ TARİHİNE GÖRE ÇIKIŞLARI BASİT ÇIKIŞLAR OLDU"

CHP'li Özgür Özel’in daha önce Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP yönetiminde yer almasını değerlendiren parti kurmayları şöyle konuştu:

"MYK seçim yenilgisi sonrası tümüyle istifa etti. Ancak grup başkanvekilleri yönetimin parçası olmasına rağmen istifa etmediler. İki adayın eleştirileri de etkili olan eleştiriler değildi. Dünyadaki ekonomik bakış açısından bir değerlendirme yapmalarını, sonra Türkiye’ye gelmelerini ve bunun ardından CHP için bir görüntü çizmelerini beklerdik. Parti tarihine göre çıkışları basit çıkışlar oldu."

Genel merkez kanadı "laikliğe yeterince sahip çıkılmadığına" ilişkin eleştirilere de "Laikliğe anakronik yaklaşım doğru değil" yanıtını verdi.

"GENEL BAŞKANI PARTİ ÜYELERİ SEÇSİN"

Parti kurmayları, kurultay için konuşulan 5 Kasım tarihine ilişkin "Kurultay tarihine parti meclisi karar verecek” bilgisini paylaştı. Kurmaylar ayrıca Özel’in dile getirdiği "Genel başkanı parti üyeleri seçsin. Parti Meclisi parti politikalarında söz sahibi olsun" gibi önerilere ilişkin de "Bütün öneriler değerlendiriliyor. Hayata geçirebilir olanların hepsinden faydalanılır" dedi.