CHP'li Altay: Çok özür dilerim misillemesi

CHP'li Altay: Çok özür dilerim misillemesi

, 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın mermerlerinin FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Sami Çoban'ın şirketinden alınmasına ilişkin Anadolu Ajansı’nın geçtiği “yalanlama” haberine karşı açıklama yaptı

Altay, "15 Temmuz Şehitleri'ni anmak için yapılan yapılarda FETÖ'cü bir şirketten malzeme temin edildiğine ilişkin belirlemelerimizin arkasındayım" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın mermerlerinin FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Sami Çoban'ın şirketinden alınmasına ilişkin Anadolu Ajansı’nın geçtiği “yalanlama” haberine ilişkin açıklama yaptı. Altay, "15 Temmuz Şehitleri'ni anmak için yapılan yapılarda FETÖ'cü bir şirketten malzeme temin edildiğine ilişkin belirlemelerimizin arkasındayım" dedi. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "İstanbul'daki 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın mermerleri, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Sami Çoban'ın şirketinden 33 milyon liraya alındı” ifadelerine karşılık Anadolu Ajansı'nın “'15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın mermerleri FETÖ'cüden alındı’ iddiasına yalanlama” başlıklı haber geçtiğini belirterek; söz konusu haberde, "AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş’un 15 Temmuz Şehitler Anıtı için Kandıra Kefken küfesi kullanıldığı ve 5 milyon 78 bin 864 lira harcandığı açıklamasına yer verildiğini"  vurguladı.

“Çok özür dilerim” misillemesi

Haberin ardından Anadolu Ajansı Yayın Yönetmenliği'ne açıklama gönderen Engin Altay, TBMM Genel Kurulu’nda konuyu gündeme getirdiğini ve alınan mermerler için sehven 33 milyon lira dediğini ifade etti. Ancak Muş’un anıtın yapımı için yaklaşık 5 milyon lira harcandığını belirtmesi üzerine yine TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı şu açıklamayı tekrarladı:

“Hem düzeltilmiş olsun hem de gerçeği herkes bilmiş olsun: Erdoğan'ın talimatıyla yapımına başlanan 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın mermerinin, FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan, iftiracı olan Sami Çoban'ın şirketinden alındığı ortaya çıkmıştı. Sami Çoban'ın şirketlerine devletin, darbe girişimi öncesi 33,5 milyon TL teşvik verdiği de anlaşılmıştı. Çok özür dilerim, Sami Çoban'a mermer için 33 milyonu ödememişsiniz, önceden teşvik vermişsiniz.”

“FETÖ’cü şirketten malzeme alındığına ilişkin belirlememizin arkasındayım”

Altay, "15 Temmuz Şehitleri'ni anmak için yapılan yapılarda FETÖ'cü bir şirketten malzeme temin edildiğine ilişkin belirlemelerimizin arkasındayım. Bu çerçevede, bugün servis ettiğiniz haber tek yanlı ve tarafsız habercilik anlayışıyla bağdaşmamaktadır. Ayrıca Sayın Mehmet Muş'un açıklamaları, konuşma kurumunuz tarafından haberleştirilerek, abonelere servis edilmiştir. Buna rağmen aynı haberin iki gün sonra yeniden neden servis edildiği de açıklamaya muhtaç bir durumdur” dedi.

“Muş, yalanlamadı”

Altay, Muş’un şehitleri anmak için yapılan yapılarda FETÖ ile bağlantılı şirketten malzeme temin edildiğini yalanlamadığını söyleyerek, haberin kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğunu sözlerine ekledi.