CHP'li Belediye Başkanları Burdur'da toplandı

CHP'li Belediye Başkanları Burdur'da toplandı

CHP'li belediye başkanlarının gerçekleştirdiği toplantıların üçüncüsü Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ’in ev sahipliğinde Burdur’da yapıldı.


CHP'li belediye başkanlarının gerçekleştirdiği toplantıların üçüncüsü Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ’in ev sahipliğinde Burdur’da yapıldı. Toplantıya Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep  Gürkan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Sinop Belediye Başkanı Barış Yalova Belediye Başkanı Sefa Salman katıldı. 

İl belediye başkanları yapılan yatırımlar hakkında görüşmeler yaparak bilgi alışverişinde bulundu. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz toplantının ardından il belediye başkanlarına proje sahalarını gezdirerek, yatırımlar hakkında bilgi verdi.

"ÇÖPTEN ENERJİ ÜRETEREK TASARRUF EDİYORUZ"

Katı Atık Bertaraf Tesisleri hakkında bilgi veren Ercengiz, çöpten enerji ürettiklerini belirterek “Burdur Belediyeler Birliği ortaklığı ile Katı atıkların yinelenebilir enerji sistemi ile sağlıklı ve en ekonomik şekilde uzaklaştırılması, ekonomik gelir sağlanması amaçlanarak çevreci bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu projeyle tesisin üreteceği biogaz ve tıbbi atık dönüşümü ile yaklaşık 5000 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek şekilde hizmet sunuyoruz.  Burdur Merkez köylerden toplanan hayvansal atıkların, doğaya zarar vermeden en hızlı şekilde işlenerek kullanılabilir, kalitesi yüksek hayvansal organik gübre olarak çiftçinin kullanımına sunuluyor” ifadelerini kullandı.

"ÜRETİMDEN VE ENERJİDEN TASARRUF EDİYORUZ"

İl belediye başkanlarına belediye bünyesinde bulunan Sultandere Fen İşleri Kampüsü’nü de gezdiren Başkan Ercengiz, kampüs atölyelerinde yapılan üretimlerle birlikte kapmüsün çatısında bulunan ve enerjiden tasarruf edilen GES projesi hakkında da bilgi verdi. Toplamda 10.000 m2 alanda yer alan 600 kW’lık güneş enerji santralinin ile ihtiyaç duyulan elektrik enerjisinin % 16’sı karşılandığını belirten Başkan Ercengiz "Hem üreten hem de tasarruf eden, bölgenin en büyük hizmet kampüsü olarak Burdur Halkına hizmet veriyoruz" dedi. 

Belediye başkanları toplantının ardından Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü’nü ziyaret ettiler. Yeşilova Belediye Başkanı Şenel’in Salda Gölü Hakkında aktardığı bilgilerin ardından Salda Gölü’nün eşsiz güzelliğini görmek için göl çevresinde keşif gezisinde bulundu. 

Doğa Tarihi Müzesini ziyaret eden başkanlar Türkiye’nin ziyarete açılan ilk mağarası olan İnsuyu Mağarası’nı da gezdi.