CHP'li Emir: Bakan koca 20 bin vaka açıklamamızı doğruladı

CHP'li Emir: Bakan koca 20 bin vaka açıklamamızı doğruladı

CHP'li Murat Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dünkü 'vaka sayısı' açıklamalarına yanıt verdi.

CHP'li Murat Emir, koronavirüs vaka sayısının açıklananın 20 katı olduğu iddialarına yanıt veren Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamanın iddialarını doğruladığını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından yatığı açıklamalarda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir’in “koronavirüs verilerinin gerçeği yansıtmadığı” şeklindeki iddialarına yanıt verdi.

İddiaları yalanlayan Koca, “Tablodaki bütün veriler, bütün rakamlar doğrudur. Mücadelede de özellikle şu dönemde gizlenerek herhangi bir şey yapılmıyor, gizlenerek yapılmıyor. Bütün pozitif tespit edilen vakalar üzerinden yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Koca’nın yanıtlarının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Emir ise, Sağlık Bakanı’nın açıklamalarının iddialarına yanıt veremediğini kaydetti.

CHP'li Emir: Buradan bakabilirsiniz sayın Koca

“Sağlık Bakanı, 29 bin 377 vaka iddiamıza yanıt veremedi” ifadelerini kullanan Emir, şöyle devam etti:

“Üstüne, belirti göstermeyen vakaların tabloya dahil edilmediğini de belirterek, iddiamızı doğrulamış oldu. 'Tarih yok' dediğiniz belgenin de tarihini işaretledik, buradan bakabilirsiniz sayın Fahrettin Koca.”