CHP'li Kaya'dan Erdoğan'a açık mektup: Yaşatmak için kapı açın

CHP'li Kaya'dan Erdoğan'a açık mektup: Yaşatmak için kapı açın

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, açlık grevi yapan avukat Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a açık mektup yazdı.


CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, açlık grevi yapan avukat Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a açık mektup yazdı. Mektubunda, “Sayın Cumhurbaşkanı, zamanımız kalmadı! Yargıtay üyeleri karar almadan tatile çıksa da siz yetkinizi kullanın; adil yargılama hakları için ölümü göze alan, bu iki genç avukatı yaşatmak için bir kapı açın. İnsanlık ölmesin, vicdanlar kanamasın” ifadelerine yer verdi.

 Mektubunda, “Sayın Cumhurbaşkanı, zamanımız kalmadı! Yargıtay üyeleri karar almadan tatile çıksa da siz yetkinizi kullanın; adil yargılama hakları için ölümü göze alan, bu iki genç avukatı yaşatmak için bir kapı açın. İnsanlık ölmesin, vicdanlar kanamasın” ifadelerine yer verdi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, açlık grevi yapan avukat Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a açık mektup yazdı. Kaya, “Adil yargılanma hakları için Ebru Timtik 218, Aytaç Ünsal ise 187 gündür ölüm orucunda! Onları hep birlikte yaşatabileceğimiz umuduyla size bu mektubu yazıyorum. Genç avukatlar Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik adil yargılanma hakları için başlattıkları ölüm orucunda artık en riskli döneme girdiler. Onları her an kaybedebiliriz” dedi.

İstanbul Adlı Tıp Kurumu’nun iki avukatın sağlık durumunun cezaevi koşullarına uygun olmadığı kararı verdiğini anımsatan Kaya, “Acil tahliye edilmeleri beklenirken, birinci derecede riskli pandemi hastanelerinden, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin mahkum tecrit koğuşlarında ölüme yatırıldılar. Hastane mahkum tecrit koşulları, hapishane koşullarından daha ağır! Dışarıya penceresi açılmayan, tepedeki havalandırma ile aynı havayı döndüren, oksijeni olmayan adeta bir ölüm hücresi. Hijyen koşullarına da uyulmuyor. Doktorlar, hemşireler temizlik görevlileri galoş ve koruyucu önlük kullanmıyor. Gardiyan ve jandarmalar da hastane içinde dolaştıkları ayakkabılarla hücreye girebiliyor. Ölümün eşiğindeki insanları uyutmamak için beyaz ışık sürekli açık tutuluyor; gürültü yapılarak, yemek kokularının koğuşa girmesi sağlanarak işkence yapılıyor. Bağışıklık sistemlerinin tamamen çökmesi için koşullar hazırlanıyor” bilgilerini verdi.

Önümüzdeki pazartesi iki avukat için yeniden tahliye talebinde bulunulacağını belirten Kaya, “Onlar ayrıcalık istemiyor, adil yargılanmak istiyorlar. Adli Tıp Kurumu ve Hastane Bilim Kurulu raporunun dikkate alınarak tahliye kararının verilmesini ve istedikleri koşullarda tedavilerinin sağlanmasını talep ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı, zamanımız kalmadı! Yargıtay üyeleri karar almadan tatile çıksa da siz yetkinizi kullanın; adil yargılama hakları için ölümü göze alan, bu iki genç avukatı yaşatmak için bir kapı açın. İnsanlık ölmesin, vicdanlar kanamasın” ifadelerine yer verdi.