CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Mafyanın at koşturacağı bir ülke yarattınız”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Mafyanın at koşturacağı bir ülke yarattınız”

Kılıçdaroğlu, "Hazine ve Maliye Bakanı 128 milyar doları yok eden adam, görevinden ayrılırken 'at izi, it izine karıştı' diye Tweet attı. Mafyanın at koşturacağı bir ülke yarattınız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de Liderler Özel Söyleşisi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Gazeteci Suat Toktaş, İpek Özbey, Ozan Gündoğdu ve Gökmen Karadağ'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Sedat Peker'in videolarıyla gündeme gelen konulara yönelik muhalefetin yönelik eleştirilere açıklık getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de mafyanın nasıl varlık gösteriyor olduğuna dair açıklamaları şöyle:

 

'Man Adası'ndan paraları geldi 1 kuruş vergi ödemediler'

"Bir devlet rüşvet alan kişiyi büyükelçi atarsa mafya ne yapar? Man Adası'nda yani vergi cennetlerinde paralarının var. Yani Erdoğan ailesinin paraları. O paralar Türkiye'ye geldi 1 kuruş vergi ödemediler. Ama esnaf, çiftçi, emekli, asgari ücret ödüyor. Bir devleti yöneten aile, vergi cennetlerinde para tutar ve o parayı Türkiye'ye transfer ederse, vergi ödememek için mafya ne yapar?

 

'Bakan açıkça devleti soyuyor, mafya ne yapar?'

Devleti soyan bir Ticaret Bakanı. Üstelik bakan olmadan önce, devletin başında olan kişinin eşinin adının kullanıldığını da resmi belgelere aktarılan bir ortamda, bu kişiyi getirip bakan yapıyorsunuz. Ve bakan açıkça devleti soyuyor, mafya ne yapar?

 

Erdoğan'ı 'mal varlığınızı araştırırız' diye tehdit ediyorlar: Tehdide boyun eğiyor

Bir kişiyi düşünün, devletin en tepesinde ve Türkiye Cumhuriyet'i devletini temsil ediyor. Makamda oturan kişi mal varlığı dolayısıyla tehdit ediliyor. 'Mal varlığını araştırırız' diye tehdit ediyorlar. 'Araştırmazsanız namertsiniz' diyemiyor. Tehdide boyun eğiyor. peki mafya ne yapacak o zaman?

At izinin it izine karıştığı bir ülkede mafya ne yapar?'

Hazine ve Maliye Bakanı 128 milyar doları yok eden adam, görevinden ayrılırken bir Tweet atıyor; 'at izi, it izine karıştı' diye. At izinin it izine karıştığı bir ülkede mafya ne yapar? Vatandaşlarımız bunu hafızalarının bir yerine tutsunlar. Ne demek at izi it izine karıştı? Yani devlet devlet olmaktan, hükümet hükümet olmaktan çıktı; Türkçe tercümesi budur.

 

'Mafyanın at koşturacağı bir ülke yarattınız'

Bütün bunlarla aslında mafyanın da at koşturabileceği bir ülke yaratıyorsunuz. Mafya lideri ne diyecek? 'Kardeşim rüşvet alanı büyükelçi yaptın, ben de kokain satıyorum. O da yasak bu da yasak ama sen kanunu tanımıyorsun, ben de bunu tanımıyorum' diyor. İkimizde geçinip gidiyoruz diyor. Böyle bir devlet anlayışı olur mu? Olmaz!

 

'Mal varlığı karşısında tehdide boyun eğdi ama ben eğmiyorum'

Bütün belgeler doğru. Vakıflar Bankası'nın fişlerini, dekontlarını koydum ortaya. Bana davalar açtı. Doğruları söylemezseniz, tehdide boyun eğerseniz olmaz. Mal varlığı karşısında tehdide boyun eğdi ama ben eğmiyorum; belgesi var, dokümanı var.