CHP Lideri Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

- Her CHP'li, kimsesiz hissedenlerin yanında olacak. 

-  Bize düşen görev Mustafa Kemal ve arkadaşlarının bize bıraktığı cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmaktır. 

- Milletvekili arkadaşlarım Türkiye'nin bütün illeri ve ilçelerine gidiyorlar, vatandaşların sorunlarını dinliyorlar, sonra ben gidiyorum, sonra yeniden arkadaşlarımız gidiyor. Bir hareketin arkasını bırakmıyoruz. Vatandaş kendisini çok yalnız hissediyor, derdini anlatacak kişiler arıyor, çözüm bekliyor. Gittiğimiz her yerde çözümün adresinin CHP olduğunu arkadaşlarımız anlatıyorlar.

- Buradan akademik kadrolara da çağrıda bulunuyorum. Arzu ederlerse CHP vekilleri her bir il itibariyle düzenledikleri raporları kendilerine ulaştırabiliriz.

- Devletin saygınlığını koruyacağız. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok, bütün sorunlarını çözme vaadinde bulunan ve samimi olan CHP'yi dinleyeceksiniz. Devlet yönetiminde siyasal iktidarın samimi olması lazım. Kuraklık var mıydı vardı, ziraat odası başkanları bağırıyorlardı.Üretim düşüklüğü oldular, bunun üzerine karar çıkardılar. Para ödenmedi, neden ödenmedi? Beşli çeteye gelince dünyanın parasını veriyorsun, üreticiye gelince para yok. Sonuna kadar takip edeceğiz.
 
- Beşli çeteye gelince dünyanın parasını veriyorsun. 

- Bunlar daha söz verdikleri 100 lirayı dahi ödeyemezken, biz iktidar olduğumuzda 1 hafta içinde çiftçinin kredilerini sileceğiz. 

- Orman yangınlarından sonra fidan dikimi başladı. Fidan dikimini artık köylü kadınlar yapıyor. Kadını işveren gibi görüyorlar. Bu kadınların tamamı sigortalı olacak. 

- İcra dairelerindeki dosya sayısı 23 milyonu aştı. Neredeyse iki kişiden birisinin icra dairesinde işi var. 
 
- 10 milyondan fazla asgari ücretli var. Bu asgari ücretlilerin tamamı açlık sınırının altında maaş alıyor. Cumhuriyet tarihinde ilk kez böyle garip bir tabloyla karşı karşıya kaldık. 
 

- Bu millet tasarruf yapacak ama siyasi tasarruf yapacak... Ampulü söndürerek bu işi bitirecek. 

"BÜYÜKELÇİLİKLERE YAZDIM..."
- Büyükelçiliklere yazı yazdım. Eğer Kanal İstanbul'a sizin ülkelerinizden bir şirket, kişi, müteahhit girer ve İstanbul'u talan eder, yağmalarsa o da ağır bedeller ödeyecektir dedim. 

- "Bizi neden yabancılara şikayet ediyorsun?" diyorlar. Ülkenin çıkarlarını korumak, gözbebeğimiz İstanbul'u korumak ne zamandan beri yabancılara şikayet oldu. Bunu söyleyenler bizim milliyetçiliğimizi asla sorgulayamazlar. Cumhur İttifakı'nın en temel sorunu şu; birisi diyor ki "Ben milliyetçiyim", öbürü diyor ki "Ben her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına alırım." Bunlar koalisyon kurmuşlar. Hiç kimse merak etmesin. Bu ülkenin çıkarlarını koruyacağız, İstanbul'un talan edilmesine asla izin vermeyeceğiz. 

- Sen ekonomistsin ekonominin geldiği hale bak. Böyle ekonomiste ne denir? Çakma ekonomist. Ekonominin e'sini dahi bilmiyor.