CHP Manisa İl Örgütü’nden tabutlu eylem: “Hakkımızı helal etmiyoruz”

CHP Manisa İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son açıkladığı hibe desteklerini protesto etmek için tabutlu eylem yaptı.

CHP Manisa İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son açıkladığı hibe desteklerini protesto etmek için tabutlu eylem yaptı. CHP Manisa İl Başkanı Musa Semih Balaban, “19 yıldır AKP’nin uyguladığı yanlış politikalar sonucu bu ülkede küçük esnaf öldü. Esnaf çok zor durumda. 3 ayda 30 bin esnaf kepenk kapattı. Yani iflas etti, yani öldü” dedi. Balaban, “AKP’ye ve Recep Tayyip Erdoğan’a hakkımızı helal etmiyoruz” diye konuştu.

 

CHP Manisa İl Başkanı Musa Semih Balaban ve partililer pandemi döneminde esnafın yaşadığı maddi sıkıntılara dikkat çekmek için “Esnaf öldü, Allah rahmet eylesin. Helal etmiyoruz” pankartı açarak tabutlu eylem yaptı.

 

Şehzadeler ilçesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapılan eylemde CHP Manisa İl Başkanı Balaban şunları söyledi:

 

“Esnafın durumunu net bir şekilde ortaya koymak amacıyla ‘Esnaf öldü. Allah rahmet eylesin. Hakkımızı helal etmiyoruz’ diyerek, mağdur esnafı tabuta koyduk. 19 yıldır AKP’nin uyguladığı yanlış politikalar sonucu bu ülkede tarım bitti, hayvancılık bitti ve küçük esnaf öldü. Esnaf çok zor durumda. 3 ayda 30 bin esnaf kepenk kapattı. Yani iflas etti, yani öldü. CHP olarak her zaman şunu savunduk. Nerede mağdur ve ezilen varsa onların sesi olacağız, dedik. Sadece eleştirmeyeceğiz, çözüm önerilerimizle onların sesi olacağız.

 

Bu ülkede esnaf bakanlığı kurulmalıdır. Esnafın sicil affı hemen uygulanmalıdır. 3 bin TL borcu var diye kredi alamıyor. Belki o krediyi alsa işini düzeltecek. Esnafa hibe krediler verilecek ve her hafta bir gün esnafı bitiren büyük AVM’ler tatil yapacak. Bunlar sıkıntıda olan esnafımıza sunduğumuz çözüm önerilerimizin bir kısmı. Bu ülkeyi yolsuzlukta Avrupa birincisi yaptılar. Bu ülkenin gençlerinin gelecek hayallerini çaldılar. Diyoruz ki AKP’ye ve Recep Tayyip Erdoğan’a hakkımızı helal etmiyoruz.”