CHP MYK toplanıyor! Bu konuların üzerinde bilhassa durulacak!

CHP MYK toplanıyor! Bu konuların üzerinde bilhassa durulacak!

CHP'de gündem bugün Merkez Yönetim Kurulu toplantısı yer alıyor. Toplantının gündeminde ise sağlıktan ekonomiye dış politikadan siyasete kadar pek çok başlık bulunmakta.

Toplantının gündeminde ise sağlıktan ekonomiye dış politikadan siyasete kadar pek çok başlık bulunuyor. CNN TÜRK Ankara muhabiri Ahmet Türkeş'in aktardığına göre, ilk ve belki de en önemli başlık yeni tip koronavirüs salgını olacak. Salgının seyri, ekonomik boyutu, aşılama süreci, aşının tedariği gibi salgınla ilgili pek çok önemli konu toplantı gündemine gelecek, görüşler ele alınacak, eleştiriler sunulacağı öğrenildi.
 
Bir diğer önemli başlıksa dış politikadaki gelişmeler... Başta Doğu Akdeniz ve Irak'ın kuzeyinde süren terör operasyonları olmak üzere bölgesel gelişmeler ve küresel başlıklar masaya yatırılacak. Ayrıca Gara operasyonu sonrasında yaşanan tartışmalar öne çıkan gelişmeler de toplantının gündeminde olacak. MYK'da toplantıya katılan üyeler alanlarıyla ilgili sunum yapacak, hazırladıkları raporları sunacak. Bunun yanı sıra siyasette gündeme gelecek. Meclis takvimiyle ilgili görüşler dinlenecek ve çalışmalar yapılacağı biliniyor.

 

CHP'DEKİ İSTİFALAR DA GÜNDEMDE


Son olarak CHP'deki istifalar da toplantının gündeminde... CHP'den Denizli milletvekili Teoman Sancar istifa etmişti. Geçtiğimiz günlerde de bazı istifalar olmuştu. İstifaların nedenleri, nasıl önleneceği gibi yürütülecek çalışmalar, atılacak adımlar da toplantı gündeminde olacak.