CHP PM toplantısı sona erdi! Aday ve ön seçim için ne karar alındı?

CHP PM toplantısı sona erdi! Aday ve ön seçim için ne karar alındı?

CHP'de kritik PM toplantısı sona erdi. Peki CHP PM'den çıkar karar ne oldu? Aday belli olacak mı, ön seçim yapılacak mı?

CHP Parti Meclisi (PM), toplantısı bitti. CHP lideri Özgür Özel başkanlığında yaklaşık 5 saat süren toplantıda ön seçim masaya yatırıldı.

MANSUR YAVAŞ ÖN SEÇİMDE ADAY DEĞİL

Dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ile bir araya gelmiş, sabah saatlerinde Yavaş'ın ön seçimde aday olmayacağı öğrenilmişti.

3 PM ÜYESİ 'ÖN SEÇİM'E KARŞI

Gazeteci Barış Yarkadaş'ın aktardığına göre CHP PM'de çıkan karar şöyle:

"PM’de cumhurbaşkanlığı adaylığı için yapılması düşünülen “ön seçim” (eğilim yoklaması) konusu ele alındı. Edindiğim bilgiye göre, toplantıda PM’nin üç üyesi, “ön seçim kararının şu an için yanlış olduğu, tek adaylı bir seçimin sağlıklı sonuçlar vermeyeceği, seçime 3 yıl varken ortaya çıkacak adayın genel başkanlık makamını etkisizleştireceği” yönünde eleştirilerde bulundu.

TOP MYK'DA

Parti Meclisi, ön seçim konusunda belirlenecek olan tarih ve yöntem konusunda MYK’ya yetki verdi. Şimdi top MYK’da… Bundan sonraki süreci MYK yürütecek…"