CHP PM'de hangi illerin başkan adayları belli olacak?

CHP PM'de hangi illerin başkan adayları belli olacak?

CHP Parti Meclisi (PM) toplantısında büyükşehir belediye başkan adaylarının da arasında bulunduğu 250’ye yakın adayın açıklanması bekleniyor.

Yerel seçimler yaklaşırken CHP'de aday isimleri netleşmeye başladı. Yarınki PM toplantısında 250'ye yakın başkan adayının daha açıklanması bekleniyor.

250'YE YAKIN ADAY BELLİ OLACAK

CHP PM, yarın saat 17.30'da yerel seçim gündemiyle bir kez daha toplanacak. Toplantıda, 250’ye yakın seçim çevresinin belediye başkan adayları belli olacak. PM’de, Adana, Mersin, Hatay ve Aydın büyükşehirleri de gündeme gelecek.

HANGİ İLLERDE HANGİ ADAYLAR AÇIKLANACAK?

Cumhuriyet'ten Nagihan Yılkın'ın aktardığına göre Adana’da mevcut Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin’de Vahap Seçer, Aydın’da Özlem Çerçioğlu ile devam edilmesine kesin gözüyle bakılırken Hatay'da durum farklı. Depremin vurduğu şehirde Lütfü Savaş ile devam edilip edilmeyeceği belirsiz.

İSTANBUL İLÇELERİ HAFTAYA BELLİ OLACAK

CHP’de önümüzdeki salı günü bir PM toplantısının daha yapılması planlanıyor. Toplantıda adayların bir kısmının daha açıklanacağı öngörülüyor. Ayrıca İstanbul’daki ilçe adaylarının bir kısmının da önümüzdeki hafta açıklanması planlanıyor. CHP en geç 15 Ocak’ta tüm adaylarını ilan etmiş olacak.