CHP, teleferik tutuklamasına karşı ayakta! Ali Mahir Başarır, adliye önünden hükümete seslendi

Antalya'daki teleferik faciasının ardından Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tutuklandı. Tutuklamanın siyasi olduğunu belirten CHP, buna karşı eylem başlattı. CHP'li Ali Mahir Başarır ise Antalya Adliyesi önünden iktidara seslendi.

Antalya’da meydana gelen korkunç teleferik kazasına dair yürütülen soruşturma kapsamında Kepez Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Mesut Kocagöz dahil 5 kişi tutuklandı. Kocagöz’ün tutuklanması üzerine CHP heyeti Antalya Adliyesi önünde bir araya gelerek 'Hukuksuzluğa son verin' çağrısı yaptı.

ekran-goruntusu-2024-04-15-164446.png

GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEMİ ÜZERİNEN SUÇLANIYOR

Tutuklanan arasında 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Kepez Belediye Başkanı seçilen CHP’li Mesut Kocagöz de yer alıyor. Kocagöz, teleferiğin bağlı olduğu ANET’in genel müdürü olduğu döneme ilişkin suçlanıyor.

Tutuklanan Mesut Kocagöz, mevcut ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, Okan Erol, Megatower Serdar Tezcan ve Serkan Yellice’ye “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlaması yöneltildi.

ekran-goruntusu-2024-04-15-164443.png

"BELEDİYE BAŞKANIMIZ HAKSIZ BİR ŞEKİLDE TUTUKLANDI"

Mesut Kocagöz’ün tutuklanmasına tepkiler sürerken; CHP heyeti Antalya Adliyesi önünde bir açıklama yaptı. CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır adliye önünde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Çok acı bir olay yaşandı. Haberi aldıktan sonra yaklaşık 26 saat boyunca kurtarma çalışmalarına katıldık. Tek isteğimiz oradaki vatandaşlarımızın kurtarılmasıydı. Ancak dinlenmeden ifade almak için çağırıldı ve sonra aniden altta ekip otosu aşağıda bekliyordu. Bilgi edinmek için çağırılan belediye başkanımız haksız bir şekilde tutuklandı”

"BAŞKANLARIMIZA MAHKEMELER BİRİLERİNİN BASKISIYLA KARAR VERMESİN"

Başarır, konuşmasının devamında, “30 yıl sonra yüzde 50 ile seçilen belediye başkanımıza hazımsızlık vardır. Artık seçilen belediye başkanlarımıza mahkemeler birilerinin baskısıyla karar vermesin. Değerli yargıçlara sesleniyorum, bu hukuksuzluğa son verin. Belediye başkanı seçilmiştir, onun yeri hapishane değil belediye binasıdır. CHP olarak gerekirse belediye adliye önünde günlerce nöbet tutarız. Anlımızın akıyla kazanmış olduğumuz mazbatayı hukuksuz bir kararla teslim etmeyiz. Dosyayı okuyun, delillere bakın" dedi.

"İSTİFADAN SONRA 3 KEZ BAKIM YAPILMIŞ"

Başarır, "İstifadan sonra 3 kez bakım yapılmış. Sanayi teknoloji onay vermiştir. Hakkımız, Antalya’nın Kepez halkının hakkını kimselere yedirmeyiz” ifadelerini kullandı.