
CHP'de ana gündem 'sandık güvenliği'... 400 bin kişi tek tek arandı
CHP, 14 Mayıs seçimlerinde işi sıkı tutma konusunda son derece kararlı. Öyle ki CHP'de en önemli gündem sandık güvenliği.
CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, CHP'nin sandık güvenliği çalışmalarına dair açıklama yaptı. CHP'li Atıcı, "190 bin civarında sandığın sorumlularını belirledik. Asılları ve yedekleriyle yaklaşık 400 bin kişiyi tek tek aradık. Görevi kabul ettiklerini teyit ettik" dedi.
"3 YILDAN 5 YILA KADAR HAPİS CEZASI VAR"
Seçim günü oluşabilecek karışıklıklara karşı hem yurttaşları hem sandık görevlilerini bilgilendirdiklerini de aktaran Atıcı, "Mesela deprem bölgesinde ölenlerin, kaybolanların kimlikleriyle oy kullanılabileceği konuşuluyor. Bırakın oy vermeyi, teşebbüs dahi edilse 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası var" ifadelerini kullandı.
"BÖYLE BİR ŞEY YOK"
Yurttaşları bilgilendiren görseller hazırlamaya başladıklarını da aktaran Atıcı, "Mesela ‘Kılıçdaroğlu’na basılan oy katlanıp başka bir adaya bulaşırsa oy geçerli olmaz’ deniyor. Halbuki böyle bir şey yok" ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE GÖNÜLLÜLERİ
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından oyların korunması ve sonuçların şeffaf bir şekilde paylaşılması için yurttaşları "Türkiye Gönüllüleri"ne katılmaya davet etmişti. Şu ana kadar 2 bin gönüllüye ulaştığı öğrenilen Türkiye Gönüllüleri, geçen yılın aralık ayında Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin koordinasyonuyla kuruldu.
Partilerin seçim güvenliğinden sorumlu genel başkan yardımcılarının da desteklediği platform, parti üyesi olmasa da seçim günü sandıklarda görev almak isteyen yurttaşları tek bir çatı altında toplamayı hedefliyor. Kuruma “http://kayit.turkiyegonulluleri.org” adresinden ya da 0312 911 44 40 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.