CHP'de gündem yine Menemen ve Torbalı!

CHP'de gündem yine Menemen ve Torbalı!

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, bugün olağanüstü toplantı gerçekleştirecek. Toplantının gündemi Menemen ve Torbalı olacağı açıklandı.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu, bugün olağanüstü toplantı yapacak.

MENEMEN’E ATAMA OLACAK
Ege Medyası'nda yer alan habere göre; toplantıda gündem 2 ilçe olacak. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında toplanacak yönetim, başkan ve yönetimi görevden alınan Menemen’e kayyum heyeti atayacak.

Pandemi nedeniyle kısa süre içinde kongre yapılmayacak. Atanacak kayyum heyeti başkanının uzun süre görevde kalması, kongrede de başkan adayı olması planlanıyor.

İl Başkanı Deniz Yücel ve kurmaylarının yaptığı görüşmeler sonrası Ömer Güney ve Erdoğan Çınar isimleri öne çıkmıştı. Parti kulislerinde Güney’in atanacağı iddiası var. Toplantıda İl Başkanı Deniz Yücel’in, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatı nedeniyle hukuki süreç hakkında yönetime bilgi vermesi bekleniyor.

Yücel’in kurmaylarına Uygur’un vefatı sonrası mecliste gerçekleşecek seçimle ilgili sahada bir çalışma yapmamaları, kimseyle temasa geçmemeleri, konuşmamaları konusunda uyarılarda bulunacağı öğrenildi.

GENEL MERKEZ MÜDAHİL OLACAK
Öte yandan, Genel Merkez’in Torbalı’daki sürece müdahil olacağı, Genel Başkan Yardımcılarının önümüzdeki günlerde ilçeye geleceği öğrenildi.

CHP’de adaylık için meclis birinci Başkanvekili Özkan Yıldız dışında Mithat Tekin, Sultan İpekli, Sıla İlgi Akkaş ve Yıldırım Baytekin isimleri konuşuluyor.

Cumhur İttifakı(AK Parti-MHP) ise süreci izleme kararı aldı.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
Uygur’un vefatı nedeniyle belediye kanunun 45. maddesine göre, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 10 gün içerisinde belediye meclisini toplantıya çağıracak, meclis içinde başkan seçilecek.

Torbalı Belediye Meclisi’nde CHP’nin 18, AK Parti’nin 10, MHP’nin 2, DEVA Partisi’nin 1 meclis üyesi bulunuyor.

Gizli oyla yapılacak seçimin ilk iki turunda üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak.  Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak.  Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı seçilecek.