CHP'den 38. Olağan Kurultay öncesi flaş adım!  100. yıl affı

CHP'den 38. Olağan Kurultay öncesi flaş adım! 100. yıl affı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Cumhuriyetin 100. yılında flaş bir adım atarak ihraç edilen parti üyelerinin affını sağlayacak olan bir karar almaya hazırlanıyor.

CHP'nin 38. Olağan Kurultay'ı öncesi Parti Meclisi (PM) son toplantısını yapmaya hazırlanırken flaş bir karara imza atması an meselesi.

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre, onlardan biri de partiden ihraç edilenlerin affı oldu.

Habere göre, PM üyelerine iletilen gündem metninde 100’üncü yıl affına ilişkin, “Partimizin 100. Yılı münasebetiyle kadına karşı ve yüz kızartıcı suçlar hariç olmak üzere bağışlanma isteklerinin kabul edilmesi konusunda prensip kararı alınmasının görüşülmesi” maddesi yer aldı.

CHP’den ihraç edilenler arasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Mehmet Sevigen, Yaşar Okuyan ve Öztürk Yılmaz gibi isimler yer alıyor.

Parti Meclisi toplantısında ayrıca 38. Olağan Kurultay için hazırlanan MYK Çalışma Raporu görüşülüp karara bağlanacak.